ABBI WAXMAN – Ny bok “Sorgsna hjärtans trädgård”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Charmig feelgood om rätt jordmån, spirande vänskap och att gå vidare efter en förlust!

Sorgsna hjärtans trädgård handlar om Lili, en ung änka med barn som har fastnat i sin sorg. Lili har ingen önskan att gå vidare, bli gift igen eller ens gå på en dejt. När hon för sitt arbetes räkning tvingas gå på en trädgårdskurs går hon motvilligt dit. Väl på kursen möter hon en brokig skara figurer som samlats under ledning av den tystlåtne men stilige Edward. Och kanske kan solvarm jord, ny vänskap och spirande förälskelse väcka Lili till liv och få henne att blomma igen?

– Idén till boken kom en dag när jag var på väldigt dåligt humör och önskade att min man var död. Jag började fundera på hur det egentligen skulle vara… En annan inspirationskälla till boken är min totala oförmåga för trädgårdsarbete och att odla grönsaker trots att jag känner stor entusiasm för det, säger författaren Abbi Waxman.

Om boken
Lilian Girvan har varit ensamstående mor i tre år, ända sedan hennes man dog i en bilolycka. Ett mentalt sammanbrott och några självmordstankar senare börjar hon äntligen få koll på livet som änka. Det enda problemet är att hon börjar känna sig helt utmattad av att inte känna någonting.
När Lilian får uppdraget att illustrera en bokserie om trädgårdsodling skickar hennes chef iväg henne på en grönsaksodlarkurs. Lilian drar med sig sina barn och sin orimligt stöttande syster till Los Angeles botaniska trädgård med en känsla av att inte vara i sitt rätta element. Men vad hon snart kommer att upptäcka – med hjälp av en tålmodig ledare och en lustig skara odlare – är att varje liv behöver lite solsken, vare sig man vill det eller ej …

Om författaren
Abbi Waxman (f.1970) är född i England. Hon har arbetat som copywriter och som creative director på olika reklambyråer i London och New York. Efter att med framgång spökskrivit Nicole Ritchies roman, slutade Abbi sitt reklamjobb och började skriva på sin debutroman Sorgsna hjärtans trädgård.
Abbi Waxman bor i Los Angeles med man, tre barn, tre hundar, tre katter och sju hönor.

FAKTA:
Originaltitel: The Garden of Small Beginnings
Författare: Abbi Waxman
Översättare: Helen Ljungmark
Utgivning: 3 maj 2017

© Printz Publishing

print

Våra samarbetspartners