WALE släpper sitt nya album “SHINE” en vecka tidigare!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Wale överraskade sina fans med tillkännagivandet att hans femte studioalbum SHINE släpps en vecka tidigare. Albumet som skulle släppas den 5e maj släpps istället idag den 28e april.

Albumet innehåller singlar som “Fish N Grits (Feat. Travis Scott)”, “Running Back (Feat. Lil Wayne)”, “Fashion Week (Feat. G-Eazy)” och den RIAA guldcertifierande hiten “My PYT”.

Rapparen berättade nyheten om sitt tidiga släpp under gårdagens 1633 x Genius Album Listening and Live Annotation Experience modererat av Rob Markman. Fans fick höra musik från det nya albumet SHINE och Wale förklarade meningen bakom låtarna. I publiken fanns det inte bara fans och branschfolk, utan även Joe Budden, Remy MA, Papoose, Aminé och Maybach-chefen Rick Ross.

Tillsammans med gårdagens nyhet om att albumet släpps tidigare släppte Wale den nya singeln “Shine Season” som finns att lyssna på nedan. Den grammy-nominerade superstjärnan startade även kvällen med att framföra låten ”Trap Trap Trap” med Rick Ross på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon som går att se nedan.

För att fira släppet av SHINE kommer Wale göra en stor USA turné. ”THE SHINE TOUR” börjar den 5e maj i Tabernacle, Atlanta, GA och fortsätter månaden ut till finalen i House of Blues, Boston, MA.

Lyssna på nya albumet “SHINE” här.

För vidare information gå till www.walemusic.com/tour.

Wale är en av de mest utmärkande talangerna i modern hip-hop. Efter Wales hyllade mixtapes släppte han sitt debutalbum ATTENTION DEFECIT år 2009 och signades 2011 till Rick Ross skivbolag Maybach Music Group. Kort därefter gav han ut sitt andra album AMBITION som innehåller den RIAA guldcertifierade hitsingeln ”Lotus Flower Bomb (Feat.Miguel).” Albumet debuterade på #1 på Billboards ”Top R&B/Hip-Hop Albums” och ”Top Rap Albums” listor medan den även blev #2 på Billboards ”Top 200 Albums” lista.

Det tredje studioalbumet THE GIFTED släpptes juni 2013 och blev en riktig milstolpe för Wale. Albumet debuterade #1 på Billboards ”Top 200 Albums” listan samtidigt som den ledande singeln ”Bad (Feat. Tiara Thomas)”, som blev certifierad platina av RIAA och sålde över 1 miljon exemplar efter att den hamnat på den övre delen av Billboards ”Hot 100”.

När Wale släppte albumet THE ALBUM ABOUT NOTHING blev den #1 på inte bara Billboard 200 utan även ”Top R&B/Hip-Hop Albums” och ”Top Rap Albums” listorna. Albumet, som inkluderar hitsinglarna “The Matrimony (Feat. Usher)” och “The Body (Feat. Jeremih)”, som blev höjdpunkten i hans mixtape triologi “ABOUT NOTHING” som tog inspiration från TV-serien Seinfield, som även gästades av Jerry Seinfields skämt i olika segment.

Utöver albumet THE ALBUM ABOUT NOTHING deltog Wale i flera hög profilerade evenemang i Vita Huset, till exempel Michelle Obamas ”Reach Higher” initiativ som uppmuntrar högre utbildning. Han var den första rapparen som blivit inbjuden att öppna State Of The Union och uppträdde strax innan President Barack Obama höll sitt sista State Of The Union tal. Wale har också samarbetat med skomärket Villa och släppte en kollektion i begränsad utgåva av skrona Asics ”Bottle Rocket”, Timberland ”Gift Box Set och VILLA x Wale x ASIC Gel Lyte III skon ”IC Champion”. Han fortsätter även jobba på sitt märke EVERY BLUE MOON sim inkluderar musiker, komiker, manusförfattare och planerar på att bygga upp en festival.

WALE – “THE SHINE TOUR”
MAJ
5 Atlanta, GA The Tabernacle
6 Raleigh, NC The Ritz
9 Houston, TX House of Blues
11 Scottsdale, AZ Livewire
12 Los Angeles, CA The Novo
13 San Francisco, CA The Fillmore
16 Denver, CO Cervantes Masterpiece Ballroom
18 Chicago, IL House of Blues
19 Milwaukee, WI The Rave
20 Minneapolis, MN Skyway Theatre
22 Detroit, MI St. Andrew’s Hall
24 Pittsburgh, PA Stage AE
25 New York, NY Irving Plaza
26 Philadelphia, PA Theatre of Living Arts
27 Boston, MA House of Blues
JUNI
17 Dover, DE Firefly Music Festival

© Warner Music Sweden

print

Våra samarbetspartners