TOVE STYRKE släpper ny singel “Say My Name”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Tove Styrke nya singeln ”Say My Name”. Vi får komma nära: tilltalet är okonstlat och ärligt – som om vi befinner oss i en bubbla tillsammans med Tove, utom räckhåll för omvärlden. När ingenting annat än det som händer precis just nu spelar någon roll. Låten är skriven tillsammans med och producerad av Elof Loelv, medproducent till Rihannas ”Stay” feat. Mikky Ekko och som även skrivit musik för Zara Larsson och Icona Pop.

– ”Say My Name” var den första låten jag och Elof gjorde tillsammans och det var som att den höjde ribban på alla sätt, säger Tove Styrke. Det kändes typ: ”Hur ska vi ens kunna toppa det här?!”. Den har varit min baby ända från början. Jag älskar soundet och att det nästan är raka motsatsen till vad jag gjorde senast. Det är viktigt för mig att alltid fortsätta återuppfinna mig själv och utmana mig själv kreativt. Jag tror det är sjukt viktigt i livet generellt, man vill liksom inte känna att man vet exakt vem man är. Jag vill överraska mig själv.

Toves senaste album ”Kiddo” från 2015 blev hyllat av fans och kritiker världen runt – det var en tydlig, arg och kompromisslös spark mot patriarkatet. Den här gången vänder hon blicken inåt. ”Say My Name” är till skillnad från hennes tidigare låtar enkel med få element som Tove har jobbat med i veckor; en bas och två toner i refrängen. Rösten viskande låg. Hon glider på toner och hittar helt andra stämningar. Sångstilen förstärker och håller kvar känslan i orden.

– Ju starkare jag sjunger desto mindre kan jag påverka vad sången gör med låten. Ju tystare jag sjunger desto större skillnader blir det beroende på vad jag gör. Man ska inte vara skraj för att ta plats genom att faktiskt vara högljudd. Men det finns en styrka i motsatsen också.

2010 släppte Tove Styrke sin första singel, ”Million Pieces”, som är skriven av Adam Olenius från Shout Out Louds och Lykke Li. Hennes debutalbum, ”Tove Styrke”, kom senare samma år. Hon vann kategorin ”Årets nykomling” på P3 Guld 2011 och var även nominerad till ”Årets kvinnliga liveartist” och ”Årets nykomling” på Rockbjörnen 2011. 2015 släppte Tove Styrke ”Kiddo” och turnerade i USA, Danmark, Tyskland, Frankrike, Holland och Sverige med LANY och Years & Years. Vi såg och hörde henne i BBC Radio 1, The Line Of Best Fit, Neon Gold, Dazed & Confused, PopJustice, Q Magazine, Sunday Times, FADER Magazine, Billboard, Interview Magazine, NYLON, W Magazine, Teen Vogue och TIME Magazine med flera.

LYSSNA PÅ ”SAY MY NAME”

FÖLJ TOVE STYRKE:
Instagram
Snapchat: @tovestyrke
Facebook
Twitter
Youtube
Website

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners