SATAN TAKES A HOLIDAY släpper idag nya singeln ‘Good Cop Bad Cop’

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med deras blandning av rock’n’roll, sextiotalets garagerock och sjuttiotalets sväng så ses Satan Takes A Holiday som ett av de bästa livebanden i Sverige. Bandet spelar denna helgen tre spelningar i Finland och drar igång mini-turnén med att släppa singeln “Good Cop Bad Cop” idag.

“Good Cop Bad Cop är ett försök att sätta ord och musik till en inre dialog. Den dialog som lätt antänder, exploderar och växer in i nya mörka former. Den dialog som kantas av panik, frustration, självömkan och narcissism. Låten behandlar känslan av att vara tudelad, att vara i ständig kamp mellan förnuft och kalabalik, att vara schizofrent fastnaglad vid sina demoner i ena stunden och sina bättre änglar i andra.” //Satan Takes A Holiday

Den nya singeln kommer från plattan Aliens som är Satan Takes A Holidays mest komplexa album hittills – levererat med en ohejdbar och direkt energi som du måste höra för att förstå.

Sedan släppet av den första singeln från Aliens, “The Beat”, har den spelats flitigt på P3, vunnit Bandit Battle på Bandit Rock Radio och hamnat på första plats hos Studentradion i Sverige. Bandet har även synts i SVTs storsatsning “Midnattssol”, de har släppt ytterligare två singlar och två musikvideos.

Om Satan Takes A Holiday
Som en hunger du inte kan mätta. En spark i mellangärdet när du redan ligger. Medryckande, rakt på sak, hårt, ironiskt och på största allvar. Allt på en gång. SATAN TAKES A HOLIDAY tar tag i din nacke och släpper inte förrän du skakar din rumpa så hårt att du spiller ut din öl.

Satan Takes A Holiday var bandet på allas läppar när de släppte den självbetitlade debutplattan sent år 2009. Bara en vecka senare blev de nominerade till Årets Rock på P3 Guld-galan. Singlarna Missy och Heartbreaker snurrade flitigt på radion. Det andra albumet Who Do You Voodoo släpptes i mars 2012, strax efter att smakprovet, förstasingeln Karma Babe, hade släppts. Karma Babe hamnade i P3 Musiks “Hall of Fame”, framröstad av lyssnarna framför låtar av JACK WHITE och SOUNDTRACK OF OUR LIVES med flera. Ytterligare två singlar från Who Do You Voodoo låg på rotation hos radiokanalerna. I november 2014 släpptes Satan Takes A Holidays tredje album, Animal Man Woman. Inspelad och producerad av Stefan Brändström i The Dustward Studio.

STAH är stamgäster på landets festivalscener, har åkt ut på turnésvängar med MUSTASCH och JULIETTE LEWIS, åkt på flera långa europaturnéer tillsammans med IMPERIAL STATE ELECTRIC och öppnade 2013 för legenderna i KISS på Friends Arena inför 30 000 personer.

SATAN TAKES A HOLIDAY är:
Fred Burman – Gitarr och sång
Johannes Lindsjöö – Bas
Danne McKenzie – Trummor

More from Satan Takes A Holiday
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter
Website

© Despotz Records AB

print

Våra samarbetspartners