MARCUS NORBERG AND THE DISAPPOINTMENTS släpper Hey Ho! Let’s Die!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Spotify
iTunes

Som frontfigur i drömpopparna YAST har vi hört hans karakteristiska bas vs falsett-stämma otaliga gånger. Nu släpper en av de mest utmärkande figurerna i den myllrande Malmöitiska musikscenen ett soloalbum. Första singeln hette ”Take It to the Grave” och åkte runt i världen helt på egen hand.

Nu är det dags för smakprov nummer två från det kommande debutalbumet “Heal the World”. Låten heter “Hey Ho! Let’s Die!” och Marcus beskriver den som den mest ambitiösa låt han någonsin gjort.

Parallellt med Marcus framfart som medlem i band som YAST, Toi Let och Nightmen fanns det låtar som inte hittade ett hem. Kanske låtar som låg honom ännu närmar hjärtat, kanske t.om låtar som han inte vågade släppa ut till andra sammanhang än med sigsjälv. Tiden va mogen för ett projekt i eget namn. Tillsammans med Emil Isaksson på Studio Möllan och Joakim Lindberg i Double Sun har han spelat in ett album med klassikt låtskriveri. Han säger själv att han vill att det ska va lätt att lyssna på, friktionsfritt och vackert. Det är låtar som existerar i sigsjälva, låtar som viskar, lunkar på fullaste allvar men alltid med nån typ av speciell Marcus Norberg-glimt i ögat.

Helt ensam är han ju dock inte, som namnet skvallrar om. I kompbandet the Disappointments hittar vi Markus Johansson (YAST, Toi Let, DÖDEN), Niklas Wennerstrand (YAST, Toi Let), Erik Mellerstedt (Nightmen), Matilda Berggren (Mixtapes & Cellmates) och Emil Isaksson (Studio Möllan).

Lite gigs. Fler TBA
2017-04-29: Babel – Malmö (S)
2017-05-14: Debaser Strand – Stockholm (S)
2017-05-19: Studio Möllan – Malmö (S)

HYMN – 1
HYMN – 2
Musikguiden i P3
CLASH
Meadow Music
Ja Ja Ja
Sydsvenskan
Gefle Dagblad
Tracker Magazine
Impose

© Border Music Distribution AB

print

Våra samarbetspartners