ODESZA ÅTERVÄNDER MED TVÅ NYA SINGLAR

Klicka på bilden, för att se hela bilden

ODESZA ÅTERVÄNDER MED TVÅ SINGLAR ‘LINE OF SIGHT’ & ‘LATE NIGHT’ DERAS FÖRSTA NYA MUSIK SEDAN 2015

ODESZA (Harrison Mills, Clayton Knight) har släppt sin första nya musik på ett och ett halvt år. Först singeln ‘Line Of Sight (feat. WYNNE & Mansionair)’ för att sedan överraska med en andra singel ‘Late Night’ sent igår kväll.

Lyssna på ‘Line Of Sight (feat. WYNNE & Mansionair)’

Lyssna på ‘Late Night’

Inspelad i Seattle, Los Angeles och Sydney är ‘Line Of Sight’ ett episkt upplyftande spår med ett förföriskt djup och invecklad produktion ackompanjerat av WYNNE och Mansionair på stäm- respektive körsång.

‘Late Night’ är ett kosmiskt glimrande instrumentalspår av retrodoftande basslingor och gitarriff besittande en tydligt amerikansk västkustkänsla.

‘Vi hoppas att såväl gamla som nya fans kommer att gilla de här somriga feel-good låtarna’, säger Knight om ODESZA’s nya musik. ‘Vi spenderade de senaste åren med att konstant omarbeta vårt sound och växa som musiker’, förklarar Mills gällande duons inspelningsprocess mellan turnéer och studion. ‘Den här musiken har vi skapat med ett större, mer filmiskt sound’.

ODESZA kom till 2012 efter att Mills och Knight träffats på Western Washington University, norr om Seattle. Duon har utmärkt sig med sin kombination av luftiga och drömska produktioner med kraftig bas och användning av levande slagverk. Med ett hantverksmässigt tillvägagångssätt till sitt musikskapande stod duons debutalbum ‘Summer’s Gone’ ut i en värld av generisk elektronisk musik som en samling av sånger, inte bara som tunga beats och succén var ett faktum. Deras senaste album ‘In Return’ lovordades av The FADER, Vice, Noisey, och Complex för att nämna några och följdes upp med en GRAMMY-nominering, headlineframträdanden på festivaler och utsålda turnéer jorden runt där samtliga spelningar under 2015 och 2016 blivit utsålda. Den lovordade duon har i dagsläget genererat över 140 miljoner streams på Spotify med närmare 3,8 miljoner lyssnare varje månad.

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners