LISA EKDAHL FÖLJER MED PÅ LALEHS SOMMARTURNÉ

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I sommar åker Laleh ut på en omfattande skandinavienturné. Utöver festivalspelningar på Bråvalla och Storsjöyran blir det sju stora utomhuskonserter i juli och augusti. Nu står det klart att Lisa Ekdahl följer med i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna och Varberg. Även den prisbelönta duon Sousou & Maher Cissoko följer med som support under turnén.

“Det kommer bli en ganska stor turné som snart är slutsåld, så jag vill gärna bjuda publiken på en lite längre kväll, själv ser jag fram emot Lisas legendariska egensinnighet och så vill jag höra Vem vet live så klart! Vill också bjuda på Sousous sökande låtar och själv få uppleva Kora-instrumentet som dom spelar”- Laleh

Den 16 september 2016 släppte Laleh sitt sjätte kritikerrosade album ”Kristaller” som hon i februari blev tilldelad 2 grammisar i kategorin årets producent och årets pop. Kristaller har dominerat topplistorna med singlarna ”Bara få va mig själv” och ”Aldrig Bli Som Förr” och hon har totalt streamats mer än någon annan svensksjungande artist senaste året. Under hösten gjorde hon en hyllad arenaturné med över 50 000 konsertbesökare inklusive ett slutsålt Globen. Till skillnad från höstens turné med stor orkester så är det en med ett popband som hon åker ut på vägarna i sommar.

“Jag hoppas på fest, en lekfull konsert och nu med Lisa och Sousou & Maher hoppas jag på en festivalkänsla och en minnesvärd kväll, jag längtar redan” – Laleh.

Vid turnéstoppen i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Eskilstuna och Varberg kommer de att bli en alldeles särskild konsertupplevelse då publiken får höra både Laleh & Lisa Ekdahl. Även Sousou & Maher Cissoko är med och öppnar dessa sommarkonserter.

Lisa Ekdahl släppte år 2006 albumet ”Pärlor av glas” (Lisas sjätte album på svenska, producerat av Lars Winnerbäck). Tio år har passerat med utländskt skivkontrakt, låtskrivande på engelska, engelskspråkiga skivor, utsålda utlandsturnéer och mycket resande. Lisas medverkan i populära TV-programmet ”Så mycket bättre” ledde till att intresset att börja skapa musik på svenska väcktes på nytt. Albumet ”När alla vägar leder hem” släpptes i februari och beskrivs som en uppdaterad best of-produktion från det svenska 1960-tal hon inspirerats av. Under våren har Lisa varit på en kritikerrosad turné med 19 konserter runtom i Sverige.

Sousou & Maher Cissoko är hyllade musiker från södra Sverige och södra Senegal. Under tio års tid har de turnerat i 30 olika länder världen över – i Kanada, USA, Afrika, Asien och Europa med konserter på jazz-, folk-, världsmusik-, yoga- och stadsfestivaler, konsertsalar, klubbar och skolor. SVT och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om Sousou & Maher Cissoko och när Youssou N’Dour tog emot Polarpriset sjöng de tillsammans med Timbuktu.

Turnédatum
29.6 Norrköping, Bråvalla
30.6 Göteborg, Trädgårdsföreningen
14.7 Varberg, Societetsparken
15.7 Stockholm, Skansen
21.7 Rättvik, Dalhalla
22.7 Eskilstuna, Sundbyholms slott
23.7 Borgholm, Slottsruinen
28.7 Trondheim, Olavsfestdagene (NO)
29.7 Östersund, Storsjöyran
3.8 Helsingborg, Sofiero Slott

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners