HOOPS släpper Routines

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Hoops trivs i mellanlandet. Den hajpade Indiana-kvartettens melodiska låtar bygger på powerpop, komplexa trummönster och en känsla av anthems som döljer de mörka tankarna. Deras debutalbum, Routines, låter både värmande familjärt och distinkt unikt på en och samma gång.

Såväl verserna som refrängerna är fyllda av smärta; inget cyniskt eller pessimistiskt utan enbart bitterljuvt och uppriktigt. Utan någon erfarenhet av hur det brukar gå till fick de i sann DIY-anda komma på något eget.

– Vi hade en bild av hur vi ville att det skulle låta, berättar bandets sångare Drew Auscherman. Men vi visste inte nödvändigtvis hur du fick det att låta så. Det var en upptäcktsresa, ibland tog det tid att klura ut hur vi skulle göra för att få fram rätt sound.

Routines är inspelat i Rear House Recording-studion i Brooklyn tillsammans med Jarvis Taveniere som var med och grundade det inflytelserika bandet Woods.

Citat:
“For our money, the songwriting is consistently as strong as the stuff with which it will inevitably be compared — Mac Demarco comes to mind — and there are legit flashes of brilliance to be found in the tapes. And those flashes remain on the groups official debut EP for Fat Possum, which is even better.” – Gorilla vs Bear
“A shimmering and playful mix incorporating the best bits of acts like Felt and Ariel Pink – instantly stood out to me, sounding about as lo-fi as you can get but mightily ambitious and with strong melodies all over the place.” – NME

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners