PETTER släpper video till låten ”Mamma sa till mig” – en personlig hyllning till hans mor

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Petter videon till ”Mamma sa till mig”. Låten är en av de två nyskrivna låtarna som var med på det hyllade albumet ”Skeppsholmen” som släpptes i höstas. Det är en personlig hyllning till vad man kommer ifrån som utan tvekan berör.

– Jag skrev ett slutarbete på Tollare Folkhögskola när jag studerade socialpedagogiskt ungdomsarbete. Det handlade om hur viktigt det är att läsa men framförallt att skriva och att det har en helande effekt. Min mamma gick bort för över ett år sedan, hon kommer aldrig kunna läsa texten eller höra låten men jag fick ut enormt mycket av att få skriva av mig ganska tätt inpå mina känslor.

Videon är inspelad i Skeppsholmskyrkan i Stockholm och till låten har han bjudit in ”mammakören” Las Mamas och musiker som är mammor.

– Video är svårt att göra till en sådan personlig låt och text, därför blev jag extra rörd när vi kunde få ihop den här fantastiska kören. Det var en live-inspelning och stämningen blev på många sätt lite sakral där inne i kyrkan.

Petter har haft en finfin höst och inte minst med singeln ”Se på mig nu” – en låt som tog sig ända upp till bronsplatsen på svenska Spotifylistan och som fortfarande efter ett halvår ligger topp 100.
 Petter knyter nu ihop Skeppsholmensäcken med spåret ”Mamma sa till mig” och nästa vecka spelar han albumet från början till slut på China Teatern och Göta Lejon den 25 och 26 april.

© Sony Music Entertainment Sweden

print

Våra samarbetspartners