GUS RING släpper Hypnoseas den 21 April

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Gus Rings andra album Hypnoseas släpps den 21 April. Med en grund präglad av do-it-yourself scenen är dessa tio melankoliska, utelämnande och drömska låtar inspelade och mixade av Gus själv i en studio han byggt i sin garderob. Texterna berättar historier om ensamhet, kärlek och introversion till en grad att det känns som att musiken är Gus enda väg att kunna få dessa saker ur skallbenet. I en värld full av tighta produktioner och auto-tuneade sångstämmor skär Hypnoseas igenom som ett album fyllt av ärlighet, närhet och ord tagna rakt ifrån hjärtat.

Gus huvudinstrument är akustisk gitarr, vilken på vissa spår spelas på ett väldigt nyskapande vis – med en pinne gjord för meditations-skålar. Albumet innehåller även instrument såsom trumpet, piano, klockspel och hemmagjort slagverk med galgar. Artworken är tecknad av Gus Ring på fotografier tagna när hans bror varit och dykt på havets botten. Detta skapar en vision av mystisk som går väl hand i hand med de återkommande vatten-metaforerna i texterna. Hypnoseas består av tio ärliga, nära och variationsfyllda låtar inspelade over två års tid. Mastrade av Alf Håkan Åkesson (Weeping Willows, Dungen, First Aid Kit).

Facebook
Daughters and sons records Facebook
Pre-order

Biography:

Gus Ring calls his music Acoustic Dreampop. Growing up playing trumpet in orchestras to then end up screaming in metal and hardcorebands, Gus found his love for fragile, honest, melancholic music in his early 20’s when he started writing and recording songs in his bedroom. In 2014 the first album “Boredomtapes” was recorded, mixed and mastered by Gus in a studio he built in his closet, as an experiment to what he could achieve doing everything himself. Gus then released the album as 100 cassette-tapes, each one with a hand-drawn cover. The release of the tapes lead to Gus booking his first European tour by himself, called “Boredomtour – Side A”, he travelled through Sweden, Denmark and Germany. In 2016 Gus had now written two more EPs and started collaborating with German booking agency Jackalope ANM. Gus went on his second tour, “Boredomtour – Side B”, visiting new countries like Belgium, Switzerland and the Netherlands leaving people spellbound from the dreaminess and intimacy of the shows. As 2017 begins Gus Ring have an intense year of touring ahead as he releases his second album Hypnoseas through Daughters and Sons April 21st.

© Daughters And Sons Records

print

Våra samarbetspartners