CODY CHESNUTT – SOULSTJÄRNAN TILL STOCKHOLM!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Året är 2002. Plötsligt känner alla till namnet Cody ChesnuTT. Philadelphia-bandet The Roots gjorde en egen version av Codys låt ”The Seed” från hyllade debutalbumet ”The Headphone Masterpiece”. Cody både sjunger och spelar gitarr på The Roots version ”The Seed (2.0)” som än idag är bandets största hit. Cody själv har hittills släppt 4 album – där soul, traditionell R&B, pop, gospel och klassisk rock möts på ett gränslöst sätt – med en extremt härlig livevibb.

I år släpps Codys femte album ”My Love Divine Degree” och nu i vår kommer han till Sverige! Söndag 21 maj på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm!

Biljetter släpps imorgon klockan 09.00 via LiveNation.se

Cody ChesnuTT är soultrubaduren vars texter andas samhällsengagemang och en medvetenhet som utmanar den traditionella bilden av hur modern soul ska låta och uttryckas. Med en tandpetare i munnen, en gitarr på magen och en stil som få kan ”pull off” har den kreativa och älskade Atlanta-musikern tagit en unik plats i soulvärlden.

Från att ha släppt sitt hyllade 36-spåriga debutalbum ”The Headphone Masterpiece”, till att bidra till soundtracket till Oscar-vinnande ”12 Years A Slave” och med ett nytt album på väg så är Cody ChesnuTT verkligen en stjärna i den moderna soulvärlden.

Om det kommande albumet säger Cody själv:
”a body of work inspired by a story of a Man and Woman that exercised their ability to rise above their selfishness – to a higher level of communication – that they might willingly share the love of their eternal life… ALL to simply win the hearts of women and men to better things”

Vi ser fram emot det kommande släppet och att få se Cody ChesnuTT på Kulturhuset Stadsteatern den 21 maj!

Datum
21/5– Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners