MARI JUNGSTEDT – Ny bok “Det förlovade landet”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Mari Jungstedt har med sina Gotlandsdeckare etablerat sig som en av Sveriges mest folkkära författare. Det förlovade landet är den andra boken i hennes nya serie från en annan ö och semesterparadis hon är väl förtrogen med – Gran Canaria.

Om boken: Efter en blöt kväll hittas Linda Andersson brutalt ihjälslagen i sitt hem på Gran Canaria. Hennes make Bengt minns ingenting av kvällen eller sin egen inblandning. Kort därefter inträffar en serie attentat mot olika turistanläggningar. Journalisten Sara Moberg och den norske före detta polisen Kristian Wede hittar kopplingar som går ända tillbaka till femtiotalet, då de första svenska charterresenärerna landsteg på Gran Canaria.

När en svensk turistguide mördas i en kyrka tar fallet en ny dramatisk vändning. Och mitt i allt börjar Sara ta pionolektioner och brottas med sig själv inför sin stundande femtioårsdag. Vad hände med drömmarna? Vart tog livet vägen? Ska hon fortsätta med sitt äktenskap?

Mari Jungstedt har en bakgrund som journalist inom radio och tv. Hon har etablerat sig som en av våra mest framgångsrika författare och hennes böcker har sålt i över fyra miljoner exemplar enbart i Sverige och utkommer i ett tjugotal länder. Tidningen The Times har kallat henne “One of Scandinavia’s best crime writers”. Läs mer om Mari och Det förlovade landet här.

© Albert Bonniers Förlag

print

Våra samarbetspartners