RON POPE återvänder till Sverige med nytt album!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Med hundratals miljoner streams, miljontals skivor sålda och slutsålda konserter världen över – är Ron Pope en av dagens mest intressanta singer-songwriters. Superhiten ”A Drop In The Ocean” från 2005 startade allt och resan sedan dess har följt framgångens stigar. Snart kommer nya albumet ”Work” och lördag 28 oktober kommer han till Fryshuset i Stockholm!

Biljetter släpps fredag 14 april klockan 10.00 via LiveNation.se

”At the very least, now I don’t really have to give a shit what anyone in the business expects from me. That’s pretty liberating.” – säger Ron Pope om vad framgångarna har inneburit för hans karriär. Det har också inneburit att han har fått resa världen över och sprida en musik som älskas av fans och hyllas av kritiker. När han var på Münchenbryggeriet i Stockholm senast (2015) var det en stor succé och den kommande konserten lär bli ännu mer magisk.

På nya albumet ”Work” har Ron Pope återigen samarbetat med Grammy-vinnande Ted Young (The Rolling Stones, Grace Potter, Sonic Youth m.fl.). Skivan är inspelad i Nashville-studion Welcome to 1979 – en analog studio, vilket innebar Popes första skiva inspelad på tape.

Själva konceptet för albumet utvecklades under ett gig på en liten bar i östra Austin, Texas. Scenen var minimal – men bandets hjärta var enormt. Konserten var bara en timme lång – men påminde alla om den kärlek man har till musik i allmänhet och livemusik i synnerhet. Det var det som satte igång processen med ”Work” – en skiva som kanaliserar den energin Ron Pope med band förmedlar live, på ett album.

Vi längtar efter albumet – och sen att få se det magiska liveframträdandet på Fryshuset lördag 28 oktober!

Datum
28/10 – Fryshuset, Stockholm

© Live Nation

print

Våra samarbetspartners