DARK CONTINENT släpper ny singel “Love Hate ADHD”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dark Continent levererar här en kanonlåt och tar samtidigt upp ett mycket viktigt ämne. Alla intäkter från singeln går till Hjärnfondens ADHD-insamling.

Från kommande albumet “Songs About Love and Depression”.

Det är något av en befrielse att lämna de unga åren bakom sig. Med ålder kommer visdom. Med ålder kommer nya insikter. Med ålder kommer modet att lyfta blicken från de egna skorna och se sin omvärld i nya perspektiv. Det som var av absolut vikt i 20-årsåldern är inte nödvändigtvis detsamma när det travats en bit på livets väg. Det är i ljuset av det man får ta sig DARK CONTINENT anno 2017.

Bandet gjorde bejublad comeback 2013. En konsert. Ett sista farväl. Det var tanken. Så blev det nu inte. Nya singeln ”Love Hate ADHD” är ytterligare ett släpp i raden. De senaste åren har bandet funnit nya sätt att arbeta. I egna studion i Malmö finns alla möjligheter att styra produktionsprocessen helt efter eget huvud. Diskografin växer.

Med ”Love Hate ADHD” har sångaren och låtskrivaren Ola Mohlin velat sätta ord på sina upplevelser av att leva nära en älskad son med diagnosen ADHD. En utmaning på många plan som inte alltid är lätt att hantera eller prata om. Mohlin har i ett sätt att både bearbeta och belysa sina intryck och tankar kring ADHD formulerat sig i mer abstrakt form. Det konstnärliga uttrycket har som bekant en förmåga att vinkla om det svårgreppbara och diffusa, och i bästa fall göra det begripligt utifrån nya perspektiv.

”Love Hate ADHD” är ett sådant försök; att förstå en son, att förstå en problematik och samtidigt sätta ljuset på något som allt fler diagnostiseras med eller har ett förhållande till.

Musikaliskt hittar DARK CONTINENT som så ofta en vinnande formel där tydliga melodier och Mohlins kraftfulla röst möter fräsande gitarrer, svävande elektronljud och ett stadigt komp. Bandet har verkligen kommit in i en andra andning. Redan nu finns ytterligare ett flertal nyproducerade låtar klara. Några till väntar på färdigställande.

”Love Hate ADHD” är ett första smakprov från kommande albumet, ”Songs about love and depression” med planerad release i maj 2017.

Alla intäkter från ”Love Hate ADHD” kommer oavkortat gå till Hjärnfondens ADHD-insamling.

Lite historik: Efter att under en tid ha återuppfunnit sig själv genom att med ganska respektlös attityd tagit sig an sin forna låtkatalog och gett den nytt liv, presenterat på livealbumet ”Live At K-town” – mixat i klassiska Tambourine Studios, årsgamla ep:n ”Extended Play”, innehållande bland annat ”Vertigo”, en duett med sångerskan Maja Gullstrand, singlarna ”Fences Of Pride” och ”Hotel Life & Tonic Drinks”, och därefter den personliga slammer-tolkningen av Robyns ”Dancing with myself”, släppt i maj 2016, ville bandet andas ny luft. I november 2016 släppte Dark Continent dubbelsingeln ”Sleep Tonight/Election Day”, två helt nyskrivna alster som båda gått heta på bland annat Spotify.

Under åren 1989-1993 släppte Dark Continent två kritikerrosade album, ”Hypocrites for Breakfast” och ”Lunch at the Back of Beyond”. Lägg där till en handfull singlar. Uppmärksammade både nationellt och internationellt. Flitigt spelade i radio och med flera videos som väckte intresse, bland annat med kontinuerlig visning på MTV-Europe. Idogt turnerande gjorde Dark Continent till ett namn på den svenska indiependentscenen.
Dark Continent är: Ola Mohlin, Christer Paulstrup, Michael Carlqvist, Peter Lindström & Johan Arvidsson

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners