BLONDIE – Nytt album “Pollinator”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Blondie förgyller 2017 med releasen av deras elfte studio- album Pollinator via BMG den 5:e maj – en fantastisk ny skiva och en modern tagning på det klassiska soundet från ett av världens mest inflytelserika och legendariska band.

New Yorks kända studio, The Magic Shop, kanske mest känd som inspelningsplatsen för David Bowies två sista album, var en särskilt passande miljö för att inspirera och fånga Blondie’s musikaliska kreativitet. Som det sista inspelade albumet på The Magic Shop innan dess stängning är Pollinator en explosion av ljud och musikalisk färg; de elva spåren på skivan representerar fortsättningen av en 40+ årig musikalisk utveckling som Blondie påbörjat.

Första singeln från albumet Pollinator, “Fun” finns nu tillgänglig på streamingplattformar och för nedladdning. “Fun” är skriven tillsammans TV On the Radios Dave Sitek, kanske en ättling till Blondie’s post-punk arv, och tar bandet tillbaka till en Studio 54-känsla men med en 2010-tals twist. Debbie Harry och bandet låter bättre än någonsin, och Blondie´s euforiska nya material låter som den bästa festen någonsin, och fångar den där unika kombinationen av avundsvärd coolhet och ren melodisk glädje som endast Blondie kan åstakomma.

Blondie’s klassiska låtskrivarduo Chris Stein och Debbie Harry utgör hjärtat av Pollinator’s skapande – med spår som “Doom Or Destiny” och “Love Level”, medan keyboardisten Matt Katz-Bohen’s två låtar (“Already Naked” / “Too Much”) bevisar bandets förmåga att utvecklas nästan spår för spår. Blondie’s trummis Clem Burke tillför en otvetydig spännande framdrivning som återfinns genom hela albumet.

Producenten John Congleton (St. Vincent, John Grant, War On Drugs, David Byrne) tog med bandet in i studion för att spela in albumet live, för att fånga essensen av en av grundarna av punk rock, en genre som har definerat och föjlt honom genom livet.
Popens okrönta låtskrivardrottningar Sia (återfinns på “Best Day Ever”) och Charli XCX (”Gravity”) är självuttalade fans inbjudna av Blondie.

The Smiths’ Johnny Marr, både vän och fan, författade “My Monster” och ackompanjerar bandet på gitarr, medan Dev Hynes (Blood Orange, Lightspeed Champion) befäster ett bestående partnerskap med Blondie genom det oemotstådnliga spåret “Long Time”.

Joan Jett och Laurie Anderson kan höras på “Doom or Destiny” och The Gregory Brothers på “When I Gave Up On You”.

“Deras material är en del av oss och vi är en del av dem”, säger Debbie Harry om bandets co-writers, alla som varit influerade och inspirerade av hennes band från första början. “Det är en hyllning till återvinning!”

Bandet låter mer levande och fulländat än någonsin, och Pollinator är Blondie 2017. Nya albumet står sida vid sida med alla andra i deras extraordinära karriär.

Blondie har redan tillkännagett en turné i Australien och New Zeeland I april 2017, vilket kommer följas av datum i USA och Canada (sommaren 2017) samt i UK och Europa..

Blondie är: Debbie Harry, Chris Stein, Clem Burke, Matt Katz-Bohen, Leigh Foxx och Tommy Kessler.

Blondie:
Onekligen ett av de mest banbrytande och inflytelserika banden av vår tid, Blondie släpper nytt album maj 2017. Blondie är revulotionerande frontkvinnan/låtskrivaren Debbie Harry, gitarrist/mastermind Chris Stein och energidrivande trummisen Clem Burke, tillsammans med bandmedlemmarna Leigh Foxx bassist, gitarrist Tommy Kessler och keyboardisten Matt Katz-Bohen.

Bland deras hits återfinns rock-disco hitten “Heart of Glass” den lika inflytelserika hip-hop fantasin ”Rapture” stalker-kärleksången “One Way Or Another” och den lättsamma calypson “The Tide Is High.” Det är en spännande resa från när Blondie tog punken till dansgolven och introducerade en större public till ett hip-hop sound, samtidigt som de byggt en katalog av imponerande många hits under tiden.

Under de senaste fyra decennierna har Blondie blivit och är fortfarande en ikon; en ikon vars inflytande både har format och fortsätter utveckla musikens, modets och konsten världar. Oavsett om det är vanvördig Lower East Side punk eller seriös New York-esque svalhet, så kommer Blondie alltid vara synonyma med den där punk-andan som lever inom oss alla. Deras enorma framgång, orädda anda och sällsynta förmåga att städningt vara aktuella har lett till en induktion till Rock ‘N’ Roll Hall of Fame 2006 och mer än 40 miljoner sålda album hittills. När vi ser tillbaka på bandets fantasiska karriär, gör Blondie’s förmåga att ha fingret på pulsen och ständigt vara aktuella efter 40 år detta nya släpp mycket mer spännande för oss alla!

Producent: John Congleton.
Låtar av: Blondie, Johnny Marr, Sia, Dev Hynes, Charli XCX, Dave Sitek (TV On The Radio), Nick Valensi (The Strokes).

© BMG

print

Våra samarbetspartners