ALLA KAN ÄTA “SKÅNSKT” JULBORD till Malmö Live i december

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Äntligen kommer den hyllade julshowen ”Alla kan äta julbord” till Malmö! Kvällarna 13, 14 och 15 december gör den ett kort gästspel på Malmö Live. Julbordet anpassas och blir en skånsk variant. Biljetterna släpps den 21 april kl 10, och säljs via Malmö Live Konserthus.

I showen sammanfattar Lotta Lundgren och Erik Haag ”de senaste tusen åren av julbordsarkeologi” i en föreställning som enligt de båda TV-personligheterna är en kombination av guidad julbordsvisning, gruppterapi, föreläsning och underhållning. ”Alla kan äta julbord” sätts i år upp för fjärde gången och är en föreställning som engagerar, generar och underhåller. Gästerna guidas av Lotta Lundgren och Erik Haag genom en gastronomisk resa fylld av historia och måltidskultur.

“Alla kan äta julbord” är ingen julshow i traditionell bemärkelse, det är en julföreställning – en intensivkurs i julbordsätandets sköna konst; en lika underhållande som gastronomisk helhetsupplevelse som sätter samman maten på tallriken med insikter om vad ett julbord är, hur det ska ätas och varför det har en så central plats i vår matkultur och våra liv. Givetvis står Skåne i historiskt fokus på olika sätt.

– De regionala skillnaderna i vår matkultur märks extra tydligt på julbordet som ju representerar den mest traditionella maten vi har. Och det skånska julbordet spelar i en helt egen liga jämfört med resten av landets alla julbord, säger Lotta Lundgren inför skånegästspelet.

Fakta
Datum: 13, 14 och 15 december 2017
Bokning: Biljettsläpp 21 april kl 10:00, malmolive.se
Medverkande: Lotta Lundgren och Erik Haag
Regi: Karin af Klintberg
Producent: Mikael Tillman, Emti/Blixten & Co

© Malmö Live Konserthus

print

Våra samarbetspartners