NISSE HELLBERG, KB, Malmö den 8 april 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

​Så var den förlorade sonen hemma igen i lokalen som han var mer eller mindre var synonym med under 80- och 90-talet. Förvisso var det med Wilmer X som de största framgångarna skördades för Nisse Hellberg men han har ju utvecklats väldigt mycket som artist och låtskrivare. Dagens Nisse Hellberg har bytt sitt sound till ett mer countryinfluerat sound som dessutom passar kompmusikerna perfekt. Det är mycket rockabilly och mindre blues. Som han själv påpekade under spelningen var ju att mycket av musiken under uppväxten var ju country som t.ex. Tom Jones “Green Green Grass of Home”.

Det blev en riktig kul promenad genom Nisses dryga låtskatt som den fulltaliga publiken bjöds på. Publiken ja, ok medelåldern var väl lite högre än vad KB brukar ha men dock fanns det en hel del yngre fans och inte enbart gamla Wilmer fans.

Det märktes verkligen att Nisse trivdes på hemmaplan! Det bjöds ju för ovanlighetens skull på flertalet Wilmer låtar.

Foto: Michael Lindström

Bandet:
Nisse Hellberg, sång & gitarr
Janne Lindén, gitarr
Ubbe Hed, bas (stå/el) & sång
Marcus Kjellström, trummor

skriven 2017-04-09

print

Våra samarbetspartners