TITIYO återvinner sig själv: Relanserar ”Talking to the Man in the Moon” och släpper musikvideo

Klicka på bilden, för att se hela bilden

I dag, fredag 7 april, premiärvisas ”Talking to the man in the Moon”, Titiyos debutlåt från 1989, i en helt ny version producerad av Dante Kinnunen och Kalle Perlskog och förpackad i en nyproducerad musikvideo. Anledningen är ett samarbete med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) i kampanjen Låt gammalt bli nytt. Titiyos intresse för återvinning är stort, något som gjort att hon nu utsetts till ambassadör för att inspirera fler att källsortera och bli bättre återvinnare.

Titiyo har sedan länge ett hängivet miljöengagemang. Kläder och prylar som inte används skänks till Myrorna eller Stadsmissionen och förpackningar och tidningar källsorteras noggrant. Nu har hon även börjat återvinna sin egen musik för att stimulera andra att följa efter.

– Det var ett självklart låtval att återvinna. Den handlar ju lite grann om planeten och världen, och det var med den låten allting började för mig. Återvinning handlar ju om att tänka cirkulärt och på samma sätt har jag gått varvet runt med ”Man in the moon” fast med ett extra tillägg, att efter 28 år få göra en musikvideo till låten, säger Titiyo.

Titiyo har haft full konstnärlig frihet och har tillsammans med Tomas Skoging på Acne kreerat idén till musikvideon som utspelar sig i en högt belägen lägenhet som för tankarna till en New York-studio där Leilani Franco, en performance-artist med extrem kroppslig flexibilitet sensuellt tar sig genom rummet, på väg mot en sista sväng i nattlivet.

– Kampanjen kunde inte blivit bättre. Att vi utöver ett bra budskap nu också presenterar en fantastisk video och fina bilder, känns magiskt. Så jag är väldigt glad att jag tackade ja till det här uppdraget, säger Titiyo.

Om Låt gammalt bli nytt
Låt gammalt bli nytt är kampanjen som drivs av företaget Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI). Målet är att ge människor mer kunskap, information och inspiration att källsortera och ta förbrukade förpackningar och tidningar till återvinningen. En del av strategin är att ta hjälp av engagerade artister som får omskapa en egen låt och på så vis sprida budskapet till fler. Först ut var Ebbot som nu valt att passa stafettpinnen (#passamicken) till Titiyo. Läs mer på (länk) Låt gammalt bli nytt.

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners