INTE HELA VÄRLDEN?, filmklipp 2

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Det fransk-kanadensiska underbarnet Xavier Dolan är tillbaka med en intensiv berättelse om Louis (Gaspard Ulliel), som efter tolv års bortavaro och minimal kontakt med sin familj åker tillbaka till sin hemstad för att berätta för familjen att han snart ska dö. Men återföreningen blir inte som han tänkt sig. Snart väcks gamla minnen och förbittringar till liv och spänningarna mellan familjemedlemmarna kommer åter upp till ytan. Ingen orkar lyssna eller ta in någon ny information, utan alla har fullt upp med sin egen frustration. Dagen går alltför snabbt mot sitt slut…

Xavier Dolan – vinnare av Juryns stora pris och den Ekumeniska juryns pris vid filmfestivalen i Cannes 2016. Filmen har även vunnit hela 6 Canadian Screen Awards 2017 för bl.a. Bästa film, Bästa regi, Bästa manliga biroll (Vincent Cassel) och Bästa manus efter förlaga.

Originaltitel: Juste la fin du monde
Regi: Xavier Dolan
I rollerna: Léa Seydoux, Marion Cotillard, Vincent Cassel, Gaspard Ulliel

Svensk biopremiär 26 maj 2017.

© Scanbox Entertainment

print

Våra samarbetspartners