ANNA STADLING & ANDREAS MATTSSON i unikt samarbete

Klicka på bilden, för att se hela bilden

”Den här sången är till dig” är första singeln från Anna Stadlings kommande album som släpps senare i år. Skivan är ett samarbete mellan Anna Stadling och Andreas Mattsson som också är duettpartner på singeln. Han har producerat plattan och även skrivit text och musik till flera av låtarna.
”Texterna har vuxit fram ur ett minst sagt märkligt år. Ett år då mycket hände i den stora världen men också för mig och min familj. Plötsligt, som från ingenstans, vällde det svåra i livet över oss och vi stod där helt försvarslösa. Nu när vi kämpat oss igenom allt det värsta har livet fått nya vyer” säger Anna Stadling och fortsätter:
”Kreativiteten, musiken och konsten har varit en stor tröst under svåra tiden. Andreas kan nog inte riktigt förstå hur viktig han varit för mig under det här året. Vår bekantskap både personligt och musikaliskt har varit en tillflykt, en kreativ ventil. Singeln kunde inte vara mer på pricken rätt. Jag känner en tacksamhet till, framför allt min man som funnits där hela tiden, men också till att få ha musiken i mitt liv. Mitt liv ”efter stormen” hade sett helt annat ut utan de här låtarna och den här plattan som vi nu jobbar med för fullt. Det är en sanning”.

Albumet ger återblickar på ett liv som gått, på ställen man befunnit sig i men lämnat. Rädslan för att förlora det man älskar så starkt och för att det ska ta slut. Våra dagar och förutsättningar som ser så olika ut. Om saknaden och drömmarna. Men det finns också en vilja framåt och ett hopp som är starkt. En lust, nyfikenhet, en lätthet mitt i tyngden, mitt i vemodet.

”På ett enkelt sätt har Andreas hjälpt mig att formulera mig. När orden inte riktigt gick att få fram under den här perioden, blev han en väg, en länk vidare och ut. Vi är båda norrlänningar och har lite svårt med för mycket ord. Ingen av oss är för att linda in och krångla till det även om det finns väldigt mycket som rör sig mellan raderna, i det tysta. Jag tror att många som befinner sig mitt i livet kommer att kunna applicera sina egna liv på de här texterna. Det är allmängiltiga men också högst personliga”.

Soundet på albumet är lite popigare än vad vi är vana vid när Anna dyker upp med sin musik men så är det ju också en poplegendar av rang som har producerat! Vår ”Emmylou Harris-doftande” sångerska har tagit ett litet kliv från americana-soundet hon älskar. Det är ett lättare sound, en större klangvärld och en drömskare ljudbild, signerat maestro Andreas. Och Annas röst, den röst man direkt lyssnar till och raspigheten och sprödheten finns där fortsatt om än med ett större djup, trots högre tonarter.
”Jag ville testa något nytt och när man vänder sig till en låtskrivare och producent så är det ju just det man vill addera till sitt musikaliska liv. Att utmanas av någon annan och att utmana sig själv är alltid bra även om det ibland känns som man kastar sig ut utan fallskärm”.

Singeln ”Den här sången är till dig” släpps den 7 april via skivbolaget Olga Produktion/Border Music och albumet släpps i början av september.

© Border Music

print

Våra samarbetspartners