MALIN ERIKSSON är aktuell med ny hästboksserie!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Malin Eriksson, från Dalsland, är aktuell med nya hästboksserien Ponnykompisar. Första delen Den röda vanten riktar sig till barn mellan 6-9 år som har knäckt läskoden, boken ingår i vår serie ”Läsa mera”. Illustrationer av Ingrid Flygare.

Malin Eriksson är inte bara aktuell med ny bok utan har även i mars startat gruppen Bara Hästböcker, tillsammans med författaren Katja Timgren och litteraturvetaren Anna Nygren. Bara Hästböcker ska bryta tystnaden kring hästboken genom att lyfta fram genren i offentligheten och de riktar sig främst till vuxna som jobbar med barns läsning, och andra intresserade. På deras blogg finns bland annat ett manifest för hästboken.

Bara Hästböcker finns även på Facebook.

Om nya boken:

Stig drömmer om att rida. Ellen i klassen har en ponny. Det vet Stig för han
kollar hennes instagram, men han vågar inte prata med henne. En dag plockar Ellen upp Stigs tappade vante och märker att den luktar häst. De börjar prata och Stig får följa med och träffa Ellens ponny.

Stig vill så gärna imponera på Ellen genom att rida på mammas häst Jova, som egentligen är för stor. Han tränar i hemlighet på Jova, men hon kastar av honom! Tänk om han hade en ponny, som Ellen har! Men tänk, Ellens mormor Eva är ponnyuppfödare och mamma känner henne och Eva har en ponny som Stig kan få låna!

© Bokförlaget Opal

print

Våra samarbetspartners