MINNEN AV MIN MAMMA får premiär på svenska biografer den 21 april

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Turin 1969. Nioårige Massimos idylliska barndom slås i spillror när hans mamma mystiskt går bort. Han vägrar acceptera förlusten. Åren går och Massimo blir en framgångsrik journalist. Men efter att ha rapporterat om kriget på Balkan drabbas han av panikattacker och när det är dags att sälja föräldrahemmet tvingas han återvända till sitt förflutna och konfrontera det en gång för alla.

”Den unge Massimo gör först uppror mot en orättvis tragedi, sedan, efter en en tid, riktar han sin ilska mot de förändringar han har gjort för att överleva sin förlust. Att anpassa sig till livet har kostat Massimo eftersom han har blivit mer dyster och nedslagen i sitt behov av att försvara sig för att överleva. Priset har varit hans förmåga att älska, vilket har lämnat honom kall och tom genom hela hans uppväxt och in i vuxenlivet. Det är en historia som berör mig djupt eftersom jag känner igen så många teman från mina tidigare filmer. Familj, mödrar, fäder, hem i olika skepnader och från olika tidsperioder under de senaste trettio åren, under en tid av radikal förändring i Italien. Förändringar som bokstavligen kan ses genom fönstren i Massimos hem…”– Marco Bellocchio, regissör, Minnen av min mamma

Minnen av min mamma var öppningsfilm i Quinzaine des Réalisateurs vid filmfestivalen i Cannes förra året. Filmen bygger på Massimo Gramellinis bästsäljande roman Sweet Dreams, Little One.

© TriArt

print

Våra samarbetspartners