CALLENBERG släpper Bergochdalgatan 7 April

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Anders Callenberg föddes i Lysekil och efter att ha flyttat runt lite i Sverige så har han landat i Göteborg. Nu kommer det fjärde albumet, det första på svenska för Callenberg. Musiken är en salig blandning av lo-fi / synth / folkmusik, i klipp och klistra stil, långt under radarn.
”Bergochdalgatan” är inspelad av Callenberg själv i en liten vindslägenhet Kyrkbyn, men mastring och mixning har Nacksving tagit hand om.

Att skapa musik är ett sätt att inte bli galen, om jag inte får göra musik vet jag inte vad jag ska göra av mig själv säger Callenberg. Och inspirationen hämtas främst hos Olle Ljungström, Kraftwerk, Magnetic Fields samt livet själv och det undermedvetna.
Callenberg började skapa musik hemma som sedan ledde till att han startade bandet Absent Mind med en kompis, de spelade in en del demos på kassetter hemma i pojkrummet men nu står han på egna ben och släpper sin fjärde skiva ”Bergochdalgatan” 7 April.

2012 “Pretentious Bastard” Bend Records
2015 “The Bailout Shop” Bend Records
2016 “Lost In the Mail” Bend Records

© Border Music

print

Våra samarbetspartners