ÄVENTYRET ALADDIN till Malmö Arena i mars 2018!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dröse & Norberg, producenterna bakom publik- och kritikersuccéerna Snövit – the Musical och Trollkarlen från Oz, är tillbaka och presenterar nu stolt Äventyret Aladdin. Föreställningen kommer till Malmö Arena den 11 mars 2018!

Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin (Charlie Grönvall), som rövas bort av El Zallham (Markoolio), en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp (Claes Malmberg). Anden äger förmågan att uppfylla all världens önskningar. Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa (Renaida Braun). Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar (Kim Sulocki), den fett svängiga dromedaren. Vad händer sedan? Lyckas Aladdin överlista trollkarlen? Vågar han berätta sanningen om sig själv för prinsessan? Och vad håller den flygande mattan-Zlatan på med?

– Det ska bli tokroligt att vara med i Aladdin, säger Marko Lehtosalo som gestaltar den hemska och baksluge magikern El Zallham. – Jag har tidigare arbetat med Dröse & Norberg i föreställningen Trollkarlen från Oz. Jag tycker att de är väldigt bra på att ta gamla sagor och modernisera dem, få sagorna att vara aktuella och lite busroliga. Det är nog därför som jag tackade ja till att vara med i äventyret Aladdin, fortsätter Marko. – Det är ett bra gäng och en rolig historia och så är det kul för mig att få spela så där otroligt ond och grym (fniss). Jag får ofta spela ganska roliga och galna roller så det ska bli kul att få visa den ”mörka” Markoolio också. Jag lovar att Äventyret Aladdin kommer bli en upplevelse som ni aldrig tidigare sett.

– Att spela för alla barn och vuxna, att det är en familjeföreställning, det tycker jag är det roligaste med Aladdin, fortsätter Claes Malmberg som i Aladdin spelar en omåttligt försmådd ande som försöker, på sitt alldeles egna lilla vis, bistå sin mästare med något sånär precisa önskningar. Det går sådär…

Som Markos ohängde kumpan ser vi den karismatiske kroppsekvilibristen Kim Sulocki i rollen som den fett svängande dromedaren Jabaar.

– Jag tycker att det ska bli jättekul att vara med i Aladdin. Det är speciellt det där med de tre önskningarna. Att man kan få precis vad som helst är ju en kittlande tanke, säger Kim. Jag ser fram emot att jobba med Markoolio, det är han och jag som är “the very bad guys” här.

Musikaldebuterande Charlie Grönvall och Renaida Braun spelar Aladdin och prinsessan Safa.
– Jag har alltid älskat musikaler och sagan Aladdin har något väldigt speciellt, säger Charlie. Att få göra en av huvudrollerna känns helt fantastiskt.

– Jag är med i Aladdin eftersom jag älskar att sjunga och dansa, fortsätter Renaida. Jag måste dock lära mig hur en prinsessa rör sig, jag är mer cool i verkligheten… tror jag.

Manus och regi: Robert Dröse.
Producent: Anna Norberg.
Originalmusik: 12 nyskrivna låtar av Martin Landh.
Längd: ca 2 timmar och 20 minuter (inkl 25 min paus).
Produktion: Dröse & Norberg Production AB

© Malmö Arena

print

Våra samarbetspartners