TKACUK släpper Puer Aeternus

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Slutet av februari. Den tiden på året då gatorna är täckta av is och varje steg kan få dig att falla. I den varma atmosfären på en klubb i södra Stockholm är Tkacuk på väg upp på scenen. Tkacuk skiljer sig från de andra runt honom, han är inte en del av deras trevliga kväll. Han är rädd och full av ångest, inte på grund av liveframträdande utan på grund av det kemiska som händer inuti hans kropp. Han faller i gråt i armarna på en närstående. Han har nyligen börjat resan för att hantera alla de problem som han inte insåg att han hade.

“Min ångest blir mörkare, utan att jag märker, utan en aning om varför jag får ständiga
panikattacker. Jag skrev en låt om detta och jag spelade in sången, det första steget mot något
nytt, mot en förändring. Jag höll låten för mig själv i ett år utan att lyssna på den…”

Tkacuks första album Dark/Light släpptes 2014, mycket har hänt sedan dess. EP:n Borders & Land samt det nya albumet Puer Aeternus har gjorts under den tiden. Låtarna vill påminna dig som lyssnar om vad desperation, sorg och rädsla för att släppa taget är. Hur mycket du alltid förväntas ha uppnått vid en viss ålder i livet. Tkacuk har inte gjort stegen världen kräver av honom.

“Och jag är så fattig, hur fattig? Så fattig, och jag måste sälja dessa album eftersom de nästan gjorde mig helt pank. Musik på denna nivå är tänkt att skapa inkomst inte förgöra dig.”

Puer Aeternus trycktes på vinyl med pengar en ung man bör ha för att överleva, den ständiga kampen för att lyckas som en musiker gjorde honom svag. Svagheten slog om till styrka och bonusspåret Sudden Death of a Wolf är det sista rop ut efter all skit detta album har orsakat honom. Det är konsten att släppa taget. Bakom varje låt finns en historia, en historia som har gett låtarna sina egna sätt att tala till lyssnaren. Den del när Tkacuk och hans vänner reste till Berlin och i princip levde på “Berlini drycker” och nudlar, den del när Tkacuk visade Be Careful With What You Love för sin mamma och hon sa, “Äntligen har du skrivit en sång folk kommer att gilla”, den del när Tkacuk ett år senare öppnade hårddisken och lyssnade på Darkplace, hymnen till varje förlorad själ.

Bakom var och en av dessa låtar finns blod, svett och tårar. Inget muskulöst skivbolag har hjälpt till. Bakom var och en av dessa låtar finns en människa med rädslan för att fastna i en situation där det inte finns någon flykt.
Detta är Puer Aeternus.

© Border Music Distribution

print

Våra samarbetspartners