SWEDEN ROCK FESTIVAL 2017 presenterar stolt Sweden Rock Symphony Orchestra

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nästa programpunkt att presenteras till årets festival är inget vanligt band utan ett riktigt mastodontprojekt!

Sweden Rock Symphony Orchestra är en stor symfoniorkester med 48 musiker och kör som tillsammans med band och särskilt inbjudna gäster kommer att framföra nyarrangerade, välkända hårdrockslåtar för symfoniorkester som du aldrig har hört dem förut!

Orkestern heter till vardags Sweden Symphony Orchestra och är en av Sveriges främsta privata orkestrar. Orkestern har skapats av dess dirigent Ulf Wadenbrandt och spelat i alla stora konserthus runt om i Sverige som Berwaldhallen och Göteborgs Konserthus, samt på TV4:s nyårsfirande, Rhapsody In Rocks 25-årsjublieumsturné med mera.

Som professionell dirigent är Ulf Wadenbrandt mest känd för sina symfoniska, gränsöverskridande konserter. Han har etablerat sig som en respekterad och eftersökt dirigent i sina samarbeten med många av Sveriges främsta symfoniorkestrar och ledande artister.

Kompbandet utgörs av Freak Kitchen, för denna konsert förstärkta med den tidigare Magnum-keyboardisten Mark Stanway.

Medverkande vokalister:
Dan McCafferty (ex-Nazareth)
Tarja Turunen (Tarja, ex-Nightwish)
Joacim Cans (Hammerfall)
John Lawton (ex-Uriah Heep)
Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy)
Joe Lynn Turner (ex-Rainbow, Yngwie Malmsteen)

Hela projektet sätts ihop enbart för denna enda konsert, så detta blir något helt unikt som ingen Sweden Rock-besökare bör missa!

© Sweden Rock Festival

print

Våra samarbetspartners