DAVID GUETTA aktuell med nya singeln “Light My Body Up” ft. NICKI MINAJ & LIL WAYNE

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Dance-veteranen David Guetta har gått samman med rapkungligheterna Nicki Minaj och Lil Wayne på den nya låten “Light My Body Up” som släpptes idag kl. 18.00 (svensk tid).

David Guettas förmåga att sammanlänka elektroniska och urbana artister samt hans skicklighet att förena dessa två världar har bevisligen gjort succé världen över. Gång på gång har han producerat några av de absolut hetaste samarbetena i världen och den nya singeln är inget undantag.

Guetta är inte bara tvåfaldig GRAMMY-vinnare – han har också streamats hela 2 miljarder gånger bara på Spotify, producerat soundtracket till UEFA Euro 2016 och spelat på i princip alla de största musikevenemangen i världen. Den 26 mars spelar han på Ultra för 11’e året i rad. Utan några tvivel anses David Guetta vara en av världens mest framgångsrika DJs.

Nicki Minaj är ingen främling när det kommer till samarbeten med Guetta. Dem har tidigare samarbetat på hitlåtarna “Hey Mama”, “Turn Me On” och “Where Them Girls At” som alla mötts med enorm framgång. “Where Them Girls At” har streamats över 120 miljoner gånger på Spotify och “Hey Mama” passerade nyligen 1 miljard visningar på YouTube.

Hyllad av New York Times som ”den mest inflytelserika kvinnliga rapparen av sin tid” blev superstjärnan Nicki Minaj den första kvinnliga artisten som inkluderades på MTVs årliga Hottest MC lista och hon nämndes även på TIMEs lista över “100 Most Influential People” år 2016. Som ytterligare ett bevis på hennes utomordentliga globala påverkan blev Nicki Minaj år 2010 den första kvinnliga soloartisten att ha sju singlar samtidigt på US Billboard Hot 100, har sålt 20 miljoner singlar som soloartist och 60 miljoner singlar som feature-artist världen över. Riktigt imponerande siffror!

Hip-hop stjärnan Lil Wayne fick sin stjärnstatus redan år 1991 då han vid 9 års ålder blev den yngsta medlemmen signad till Cash Money Records. Lil Wayne, som även är grundaren av Young Money Entertainment, har tolv imponerande studioalbum i bagaget och har sålt mer än 100 miljoner skivor över hela världen. Detta gör honom till en av de bäst säljande artisterna genom tiderna – inte illa för någon som bara fyllt 34 år.

Lyssna på nya hitlåten “Light My Body Up” ft. Nicki Minaj and Lil Wayne

© Warner Music

print

Våra samarbetspartners