ALVA – Den handlar om att vara en jävla förlorare helt enkelt “Love for Losers”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

ALVA har sedan debutsingeln släpptes uppmärksammats och intervjuats i Sveriges Radio och uppträtt i SVT (Go’kväll och Ei Saa Peittää) och på P3 live session. Nu är hon aktuell med sin debut-EP samt nya singeln Love for Losers som släpps den 31 mars.

– Det finns någonting visst med att vara så utmattat kär att en till slut inte pallar med det längre, berättar Alva. Den här låten handlar om att vara efterklok, att vilja göra om och göra rätt. Den handlar om att sluta utsätta sig för kärlek när den inte är besvarad. I låten ryms en förlorad stolthet och respekt för sig själv. Den handlar om att vara en jävla förlorare helt enkelt.

– Den här EP:n är en karaktär med olika ansikten, fortsätter Alva. Hittills har jag känt att kärlek inte är något för mig då jag gång på gång kört rätt in i en värld där jag är den som tycker om utan att få något gensvar. Låtarna handlar om olika situationer och olika människor och har växt fram ur litervis med gråt över att jag inte fick den jag ville ha, den här gången heller. En skulle kunna se det ur olika vinklar. Antingen en vinkel där jaget i texterna är en patetisk tönt som är olyckligt kär och en vinkel där jaget är en boss bitch som försöker upprätthålla nån slags stolthet och få folk att fatta att hon är den vackraste och bästa personen som finns. Det är hon ju egentligen, ibland byter hon bara skepnad. En måste få vara en romantiserande tönt också.

“En extremt imponerande och kaxig start på en karriär.” — HYMN
“En oerhörd sångprestation till texter som får en att släppa allt. Och refrängen är Adele-gigantisk.” — GAFFA
“Alva är min gud från och med den här sommaren. Älskar bombastisk kärleksmusik.” — Clara Henry

© Border Music

print

Våra samarbetspartners