JAQEE släpper album i maj!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Fly High är titeln på Jaqees kommande skiva som släpps den 19 maj. Den är inspirerad av hennes liv, främst hennes två döttrar. Den starka titeln är ingen tillfällighet, ”Jag ville ljusa upp mörkret i mitt liv, använda motgångarna till att få in det positiva.”

Jaqee är i rörelse. Hon rör sig in, genom och med sin musik. Det kan låta rastlös för många men för Jaqee är det tvärtom. Den konstanta strömmen av rörelser gör att hon som artist får möjlighet att hittat sig själv på nytt, gång på gång. Det har blivit en livstil som hon har kommit att älska och omfamna.

Lyssna på nya singeln Hello (It’s Me Are You There)

Jaqee födde i Ugandas huvudstad Kampala. Attityden till livet har hon med sig därifrån. Att ständigt ha nära till skrattet, positiv energi och en övertygelse om att allt blir bra till slut. Som 13-åring flydde hon med sin familj till Göteborg där hon bodde länge. Det var även i Göteborg som hon på allvar började med musiken. Nu har hon sin bas i Kreuzberg, Berlin där producenten Thilo ”Teka” Jacks sitter och det är även där som Jaqees senaste skiva Fly High spelats in.

I förhållandet mellan konsten och trovärdighet beskriver Jaqee debutskivan, skivan där allt började, som ett totalt ärligt självporträtt. Varenda ord och ton osade av henne. För att försöka bli en artist och distansera sig från ”jaget” så blev hon allt mer abstrakt på sin andra skiva. Nu har hon frigjort sig från alla måsten och andras förväntningar och idéer om hennes person.
”Det är viktigt att vi lever det livet, vi har fått och ständigt förbli närvarande, och i skapandet, har dessa tankar varit vägledande för mig. Det gör att låtarna är mer direkta förhoppningsvis omsättbara i lyssnarens vardag.”

”Tiden i Berlin har så klart hjälpt till att forma dessa tankar både i mitt kreativa och vardagliga livet.”

I arbetet med nya skivan har hon gått på långa promenader, spenderat timmar på caféer och ännu fler vid sitt fönster tidigt i gryningen, teamat up med bland andra Martin Hederos som hjälp till att arrangera stråkar, jobbat med kollegor i Göteborg och Tyskland, och på så sätt hittat det precisa som finns nu att höra på nya skivan.

Att våga säga nej, har också varit essentiell för att skivan ska vara representativ för artisten. Där hon tidigare backat med åsikter, har hon denna tagit ett steg fram och stått på sig och sina idéer. Den här gången har hon lagt sig i och lämnat ett större avtryck på låtarna.

© Elin Hedman PR

print

Våra samarbetspartners