ELECTRIC BOYS intar Cirkus och firar 25 år av Groovus Maximus

Klicka på bilden, för att se hela bilden

1992 års Groovus Maximus var uppföljaren till 1989 års debutalbum Funk-O-Metal Carpet Ride som gav en rivstart på Electric Boys karriär. Bandet turnerade flitigt i Europa och i USA där de låg på Billboardlistan medan “All Lips N’ Hips” spelades på heavy rotation på MTV.

Groovus Maximus plockar upp precis där Funk-O-Metal Carpet Ride slutade, med den rykande funk-grooven och de tidlöst psykedeliska melodierna som är bandets signum. Plattan innehåller fortsatta livefavoriter som ”Mary In The Mystery World”, ”Knee Deep In You” och ”Groovus Maximus”.

– Vi ville ha ett råare sound på denna platta, inspelad i legendariska Abbey Road studion. Titeln kom från vår amerikanska turnéledare som sade att vi var “groovus maximus”. Det ska bli kul att få bjuda våra fans på flera låtar vi normalt inte spelar live, berättar Conny Bloom.

I år fyller albumet 25 år, och det vill bandet fira genom att framföra verket i sin helhet tillsammans med valda godbitar från Electric Boys övriga katalog med en speciell spelning på Cirkus i Stockholm den 22 oktober.

Electric Boys är för tillfället i studion och gör klart album nummer sex.

Bijletter släpps onsdag 22 mars 10.00

© Triffid And Danger

print

Våra samarbetspartners