EVA – EN LYCKOST

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Matz Eklund
Dokumentär med: Eva Eastwood, The Major Keys, Boppers, Jerry Williams, Siv Malmqvist, Joakim Arnell, Peter Le Marc, Sten Berglind, Nisse Hellberg, Tony Lane, Tomas Deutgen, Hasse Andersson, Linda Gail Lewis

BETYG: FYRA
PREMIÄR: 2017-03-17

Även om Eva Eastwood har varit med i allsången från Skansen ett par gånger och haft stora försäljningsframgångar med höga listplaceringar så är hon nog ganska okänd för de flesta. Råkar man nu känna till hennes musik, en mix av rockabilly, modern country och svensk 60-tals swing á la Siv Malmqvist så känner man knappast till hennes bakgrund.

I denna dokumentär läggs hela Evas liv ut till allmän beskådan. Vi får en inblick i den svåra uppväxten och vägen in i musiken. Dessutom får vi följa hela hennes karriär via åren i Nashville och turnerandet runt i landsorten fram till idag. Och musiken – undrar just om det finns någon Eva Eastwood låt som inte hördes i denna film. Kul är det också med alla artistkollegor, som figurerat runt Eva får komma till tals så som Nisse Hellberg och ovannämnda Siv Malmqvist. Sedan får ju även fansen säga sitt.

En mycket välgjord och insiktsfull dokumentär som jag gärna ser om men har den verkligen på bio att göra.

skriven 2017-03-08
 

print

Våra samarbetspartners