BEATRICE ELI släpper ny singel “Careful”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Idag släpper Beatrice Eli singeln ”Careful” – skriven av Beatrice Eli och producerad tillsammans med systrarna VAZ. Efter det kritikerrosade debutalbumet ”Die Another Day” från 2014 så blev Beatrice omnämnd som “debutanten som redan kallas en ikon” när hon tilldelades 2014 års stipendium från Svenska Musikförläggarföreningen, hon vann ”Bästa Pop” på P3 Guld, liksom ”Bästa Nykomling” i Dagens Nyheters Kulturpris under kategorin ”Musik”. Hon var också Grammisnominerad för “Bästa Pop”, “Bästa Nykomling” och “Bästa Video” (“Girls”), tillsammans med flera andra nomineringar som ”Bästa album”, ”Bästa pop”, ”Bästa nykomling” och ”Bästa låt” för olika publikationer och galor.

Beatrice Eli gör MIDI-punk, ett slags motstånd till det svåråtkomliga och polerade. Behovet att inte vilja definiera sitt hantverk eller vara rädd för komplexiteten i sitt musikaliska uttryck samt viljan att utforska just detta i sig själv, i skapandeprocessen och på scen – allt detta bevisar att Beatrice är någon att hålla ett öga på. Hon har sagt att “produktionen är som kläderna och själva låten är kroppen” – vilka vägar hennes musik än kommer att ta den här gången så kan du med säkerhet veta att kärnan kommer att vara stark, vital och bestående popmusik. Det är med spänning och nyfikenhet som vi ser fram emot vad Beatrice Eli har i beredskap för oss under 2017.

Lyssna på ”Careful”

© Sony Music
 

print

Våra samarbetspartners