ADNA bearbetar sin bakgrund och minnen på sitt tredje album Closure som släpps idag

Klicka på bilden, för att se hela bilden

“Framför allt ligger fokus på svala ljudslingor, kraftiga bastrummor som bankar rakt in i hjärtat och en röst som nästan viskar de mörka och sorgsna texterna så innerligt att det förvandlas till en megafon av melankoli.” – GAFFA 5/6
” a bit of lush melancholia with dreamy overtones that will certainly tug at your heart strings.”
Stereogum
“It’s a beautifully introverted return, all hushed ambience and slow-moving melody.”
CLASH
“en av de mest intressanta svenska artisterna internationellt”
Musikguiden i P3
““Closure” is a lilting-yet-intense folk offering from Sweden’s Adna”
The Line of Best Fit
“Introspective and fragile, it’s a modern-day take on heartbroken folk tales that’s as instantly relatable as it is devastating.”
DIY

Den Berlinbaserade artisten Adna, från Göteborg, släpper i dag sitt efterlängtade tredje album Closure via Despotz Records. Ett mästerverk av intim indiefolk som följer succén med singlarna “Overthinking”,”Thoughts” och titelspåret “Closure”, som hyllats av bland andra Musikguiden i P3, The Line of Best Fit, Stereogum, DIY, Clash, Festivalrykten, GAFFA och HYMN och lyfts fram av Spotify-kontoren världen över.

Adnas musik har haft över 30 miljoner spelningar på Spotify sedan släppet av debutalbumet Night 2014. Den melankoliska, lo-fi singer-songwritern har fått sina verk jämförda med Bon Iver och Daughter och har haft ett flertal sync-placeringar i reklamfilmer och populära TV-program.
Det nya året (2017) inleddes med en fullsatt showcase-spelning på Eurosonic i Holland, Europas viktigaste showcasefestival, vilket lett bl.a. till festivalspelningar i Frankrike, flertalet spelningar i både Tyskland och Holland och mer på gång. Journalisten Cai Trefor från Gigwise.com sammanfattade spelningen på ett mycket fint sätt när han skrev detta:

“Fans of Daughter, London Grammar, and Beach House will love Adna’s melancholic pop for the way it rips through your heart. She’s on the level with those lot for sure and played a fantastic set in a church called Lutherse Kerk that was one in one out throughout. Listening back through her oeuvre on Spotify, it seem that now more than ever with her latest single ‘Overthinking’ that she’s at the top of her game. At only 22, sky’s the limit for this Berlin-based Swede.”

Adna spelade nyligen på Debaser i Stockholm och planerar en Sverigeturné innan sommaren (blir officiellt snart och bokas av Live Nation).

More from Adna:
Spotify
Facebook
Deezer
iTunes
Twitter
Instagram
Hemsida

www.despotz.se

© Despotz Records
 

print

Våra samarbetspartners