MARIE-LOUISE MARC – Ny bok “Bettys värld”

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Igenkänning, kärlek och kändisskvaller i vårens charmigaste debutroman

Marie-Louise Marc är journalisten som blev uppsagd från jobbet och bestämde sig för att följa sin dröm och bli författare. I debutromanen Bettys värld får vi följa livet på en tidningsredaktion där glädje och romantik samsas med svärta och vemod.

– Jag ville skriva om härliga kvinnor mitt i livet som slits mellan jobb, åldersnoja, gamla föräldrar, vuxna barn och en längtan efter hållbar kärlek. En bok om att vara ute på banan för andra, tredje gången och att våga ta steget och bli kär igen. Jag tycker det är intressant hur man beter sig när man blir förälskad vid 50 jämfört med när man var 15. Skillnaden är marginell faktiskt, säger författare Marie-Louise Marc.

Om boken:
Betty Svan är relationsskribent på det glossiga magasinet Gala. Sommaren närmar sig, Stockholm visar sig från sin bästa sida och Betty har just inlett ett förhållande med chefredaktören Dan på granntidningen. Men allt är inte helt okomplicerat: tidningen hotas av nedskärningar, Dan är inte så härlig som han verkar, Bettys nyss utflugna barn skapar problem och hennes mamma beter sig allt mer besynnerligt. Välkommen till en pulserande värld full av kärlek, kändisar och storstadssommar när man är 50+!

Om författaren:
Marie-Louise Marc är journalist med bakgrund på bland annat ELLE och Amelia. För snart tre år sedan blev hon, i och med en omorganisation, uppsagd från jobbet och såg sin stora chans att förverkliga sin dröm: att skriva en roman om ”riktiga människor” med mycket igenkänning och ett stänk av vemod. Romanen är fiktiv men Marie-Louise har lånat ur situationer från sitt eget liv. Hon älskar feelgood, zumba och Jämtland. På 1990-talet bodde hon i Los Angeles där hon intervjuade kändisar som Tom Cruise och Arnold Schwartzenegger.

© Printz Publishing

print

Våra samarbetspartners