Sveriges soulkung Eric Gadd öppnar sommaren på Mosebacketerrassen

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Eric Gadd firar 30 år som artist med en jubileumskonsert under namnet ”Nu som då”. För första gången står han på Mosebacketerrassens scen och inleder dessutom sommaren med konsert den 20 juni. Biljetterna släpps på onsdag.

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på , Do You Believe in Me , Why Don’t You , Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora , har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt. Han är en uppskattad liveartist som uppträtt live närmare 4 000 gånger. Utöver konstant turnerande var Eric Gadd en av de första artisterna som spelade påRestaurang Strandvägen 1 , fem kvällar i veckan under en hel månad. Nu debuterar han på Mosebacketerrassen med sitt band den 20 juni.

Det ska bli så oerhört roligt att spela på Mosebacketerrassen i juni, nästan som att spela på sin egen balkong! Tro det eller ej, men det är första gången jag spelar på terrassen så nu håller vi tummarna för en varm sommarkväll. Hoppas vi ses! hälsa r Eric Gadd.

Varje sommar fylls Södra Teatern och Mosebacketerrassen med uppemot 60 000 Stockholmare och tillresta besökare för att ta del av atmosfären, musiken och utsikten. Scenen på Mosebacke är klassisk musikmark där många av de stora svenska stjärnorna uppträtt genom åren. Just nu pågår arbetet med att boka sommarens artister för fullt.

Fredrik Granberg , producent på Södra Teatern är i år särskilt entusiastisk över sommarens program som nu växer fram.
Det är alltid lika kul att boka sommarens artister för våra utomhuskonserter på Mosebacke. Terrassen kommer att skälva, himlen kommer att explodera och gästerna kommer att jubla, så starka artister har vi i sommar. Jag lovar! Men vilka de är, utöver Eric Gadd, kan jag inte säga än.

Vad: Eric Gadd på Mosebacketerrassen
Var: Södra Teatern
När: 20 juni, kl. 20.00

© Södra Teatern
 

print

Våra samarbetspartners