ISABELL OTREBUS: USB-sticka ledde till låt-succé på YouTube

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Svenska artisten Isabell Otrebus gör stor succé med sin låt “Voiceless” på YouTube. Videon har på en vecka setts 400.000 gånger på YouTube och radiostationer runt om i Europa har börjat spela låten.

Allting började med en bortglömd USB-sticka med några demos inspelade av Isabell. En kväll upptäckte Isabell att hon hade tappat stickan i bilen och bad sin mamma att gå till garaget och hämta upp den. Väl i garaget träffade hennes mamma en granne som blev nyfiken på att få lyssna på låtarna. Det visade sig att grannen var bekant med David Krueger, en av producenterna från den klassiska Cheiron-studion. David fick höra om Isabell och letade upp henne på YouTube. Han blev väldigt intresserad och bjöd henne till sin studio där han blev imponerad över hennes röst. Detta ledde i sin tur till skivkontrakt och debutsingeln “Voiceless”.

Isabell Otrebus är 19 år och född och uppvuxen i Stockholm, hon har studerat musik på Rytmus och deltagit i åtskilliga talangjakter. I lördags stod hon på scen i den polska Melodifestivalen och framförde “Voiceless” för flera miljoner tv-tittare. Hon slutade på en tredjeplats men låten har fått enormt stor uppmärksamhet i sociala medier och har börjat spelas på radiostationer runt om i Europa.

– Det är väldigt kul att videon har fått så stor spridning med tanke på att den är inspelad i en enda tagning under ett plåtning och tog tre minuter att göra, säger Isabell.

Nu finns låten också på Spotify och iTunes.

Lyssna på Spotify här!

© Warner Music
 

print

Våra samarbetspartners