STAKELANDER (The Stakelander)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Zombieakopalyps, USA 2016
Regi: Dan Berk och Robert Olsen
I rollerna: Connor Paolo, Nick Damici, Laura Abramsen, A.C. Peterson, Steven Williams
DVD/Blu-ray/VOD
(Njutafilms)

BETYG: TRE

STAKELANDER står det på omslaget, THE STAKELANDER står det i förtexterna. Detta är en uppföljare till STAKE LAND, som jag inte har sett. Dan Berk och Robert Olsen har regisserat, ingen av dem var inblandad i den första filmen, men manusförfattaren är densamme; Nick Damici, som även spelar hårdingen Mister.

Antagligen behöver man inte ha sett STAKE LAND för att kunna se den här nya filmen. Allt känns igen, det är det gamla vanliga: vi befinner oss i världen efter zombieapokalypsen. Med den skillnaden att det rör sig om vampyrer, och inte zombies. Fast vampyrerna både ser ut- och beter sig som zombies.

Connor Paolo spelar Martin, vars fru och barn dödats av vampyrer. Nu drar han omkring för att leta upp den mytomspunne vampyrslaktaren Mister, som han tydligen hängde med i första filmen. Efter ett tag hittar han Mister, som tillfångatagits och tvingas slåss i en arena modell Thunderdome. Martin och Mister tar sig därifrån och siktar in sig på en kvinnlig vampyrledare, som dyrkas av den religiösa, och onda, sekten Brödraskapet.

Det är lite MAD MAX, det är lite western, det är lite THE WALKING DEAD. Det är förhållandevis lågbudget, men hyfsat välgjort. Handlingen är rätt oinspirerad och inte alltför originell, vi har sett det här åtskilliga gånger nu, men de många actionscenerna är bra – bortsett från de som utspelar sig nattetid. Då är det så mörkt att det inte går att se vad som sker.

Nick Damici är väldigt lik William “Falconetti” Smith. Han har även skrivit några avsnitt av TV-serien HAP AND LEONARD.
Mitt betyg är generiskt.

skriven 2017-03-12
 

print

Våra samarbetspartners