SISTA BOSSEN Album “Titta inte på Mig (När jag Dansar)” 31/3 och Fest 7/4!

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nytt album ute digitalt 31/3, vinyl 7/4 – släpps som collab mellan Crunchy Frog, Köpenhamn och Kollektivet Records, Malmö

Förra månaden gick vi ut med nyheten att Crunchy Frog Records från Köpenhamn och Kollektivet Records från Malmö ska samarbeta om släppet av Sista Bossens kommande album Titta inte på mig (när jag dansar), som släpps digitalt den 31 mars och på vinyl den 7 april.

Samtidigt passar vi på att bjuda in till:
Releasefest på Plan B i Malmö den 7. april

Vi har på sistone givit ut digitala singlar med torpedfart; indie-pärlan “Stiger Upp”, power-punk explosionen ”Kvällar” och idag kommer nästa i raden; titellåten, den catchiga ”Titta inte på Mig (När jag Dansar)”.

Det är en kombination av explosiva urladdningar och beroendeframkallande melodier, som kännetecknar Sista Bossens sound och låtskrivande. Om man ska beskriva gruppen är man inte helt ute och cyklar när man säger att de befinner sig någonstans mellan Norrmännen Honningbarna och Svenska rocklegenderna bob hund. Frontmannen Thomas Öberg i det sistnämnda bandet har liknat Sista Bossen med den mystiska skånska popduon Philemon Arthur and The Dung, som även har varit en stor inspiration för Bob Hund. Sista Bossen skriver texter som går från det vardagliga till det surrealistiska och musik som blandar hetsig punkrock med psykotisk indie på ett anarkistiskt, ohögtidligt och, allt som oftast, humoristiskt sätt.

Bandet säger om albumet:

”Vår första skiva, Se Upp För hade lite barnsjukdomar, men Titta inte på Mig (När Jag Dansar) har ung- vuxen-sjukdomar. Det visar sig kanske inte lika mycket i texterna som i musiken, som nu har blivit mer splittrad och polerad med svinto. Målet med skivan var att skapa en så extrem version som möjligt av varje låt och vi känner att vi har fått mer utrymme att piffa upp och skapa mer atmosfär i låtarna. Vi tog dessutom dubbelt så lång tid på oss att spela in skivan denna gång (två dagar) och isolerade oss ute på landet under inspelningen”.

Signingen av Sista Bossen markerar ännu ett kapitel i Crunchy Frogs kärleksaffär med den svenska, och särskilt Malmös musikscen. Crunchy har genom åren stolt levererat välrenommerade konstnärer som Jenny Wilson, The Mopeds, First Floor Power, 1/4 svenska The Tremolo Beer Gut och nyligen också Eggstone.

“Stiger Upp” kom ut den 24/2, ”Kvällar” den 3/3 och ”Titta inte på Mig (När jag Dansar)” släpps digitalt den 10/3.

Video til ”Kvällar”:

Se bandets live chops här:

© Playground Music
 

print

Våra samarbetspartners