NINO KELLER släpper “The Hunt” den 24 mars

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Nino Keller har varit och är med i en rad uppskattade musikkonstellationer (les big byrd, caesars, The Slaves, Taken by Trees, teddybears och Håkan Hellström, Bröderna Lindgren mm). Till viss del som medkompositör men i huvudsak som en svängig trummis.

”The hunt” är hans överraskande debutalbum som ensam kompositör och soloartist. Och det är en djupt ambitiös och imponerande intrumentalskiva, som tar ett stort steg bort från rocktrummor och larm.

Här är istället bedårandekompositioner, ofta pianobaserade, som med sina filmiska, orkestrala arrangemang skapar en helhet fylld med visuella bilder. I en genre där kompositörer som Ennio Morricone mm härskar så kan det vara svårt att hävda sig, men detta debutalbum (som har visst släktskap medbåde Philip Glass, franske Sebastien Tellier och italienske filmmusikkompositören Piero Umiliani) står stolt på egna ben och kan mäta sig med dom bästa i genren. Det finns en enkelhet och naturlighet i dessa nio spår som utgör “The Hunt”. Liksom finurlighet, äventyrslusta och stora och små känslor.

Sing a song fighter berörs och tycker att ett slitet format som filmiska instrumentalskivor åter känns spännande och angeläget. Och vi har en ödmjuk förhoppning om att fler runt om i världen kommer att hålla med.

© Skiva

print

Våra samarbetspartners