GABRIELLE klar för Gröna Lund

Annons

Klicka för att se hela bilden

Gabrielle Leithaugs artistkarriär tog sin början redan 2009 då hon deltog i den första säsongen av den norska varianten av tv-programmet ”The X Factor” vilket resulterade i en sjunde plats, men det var först 2011 som hon slog igenom med dunder och brak. Hennes första singel ”Ring meg” släpptes under våren 2011 och slog stort i Norge. Därefter har hon etablerat sig som en av de största norska artisterna med bland annat superhiten ”Fem fine frøkner” som tog henne hela vägen till ett uppträdande på Nobel Peace Prize Concert. Låten ledde också till hennes stora genombrott i Sverige efter att den spelats i succéserien ”Skam”. I maj beräknas popstjärnans nya EP släppas och den 18 maj kl. 20.00 intar hon Gröna Lunds Stora Scen.

© Gröna Lund

Skriv ut sidan

Våra samarbetspartners