LEIF VOLLEBEKK kommer till Sverige och Danmark för tre spelningar

Klicka på bilden, för att se hela bilden

8 Mars Aarhus Atlas
9 Mars Köpenhamn Vega

Leif Vollebekk, den Montreal-baserade singer-songwritern och multi-instrumentalisten hade gått in i väggen. Mitt under det oändliga turnéschemat låste han in sig själv på det ensamma hotellrummet och lyssnade på Nick Drakes Pink Moon i mörkret. Hans egna låtar kändes inte längre rätt och han tyckte att setens höjdpunkter var tolkningarna han avslutade med; låtar av Ray Charles eller Townes Van Zandt.

Mitt i denna depression bokade han ett hemligt gig på en bar i Montreal där han bara framförde covers med ett band han hade repat med en gång. Detta fick Leif att ändra sin approach till låtskrivandet, han började utforska idéerna som kom spontant och lät låtarna forma sig själva. Snart sprutade han ur sig låtar. Det är denna approach som format den frodiga, fria och ofta förändande Twin Solitude som släpptes den 24 februari via Secret City Records.

Singeln Elegy har över en miljon streams på Spotify och hyllas unisont bland kritiker!

“With its downtempo, contemplative mix of simple piano chords, flourishes of acoustic bass and a metronomic drumbeat, the song grabs you by the heart and pulls you into its hypnotic whorl of melancholia.” – NPR Music

“I simply can not shake this tune from my brain.” – Music Savage

“He’s expanded his sound a bit this time, as can be heard on the lovely, soulful and spare lead single, Elegy.” – Brooklyn Vegan

© Border Music

print

Våra samarbetspartners