SISTA BOSSEN: Första singel “Stiger Upp” ute nu

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Spetsa öronen och hör upp! Är ni redo att möta Sista Bossen? Crunchy Frog har diggat det här bandet sedan deras första album “Se Upp För”, och har nu efter intensiva förhandlingar med Malmös mest enträgna sunkpunkare blivit utvalda att sammarbeta med skånska Kollektivet Records för att ge ut Sista bossens nya LP “Titta Inte På Mig (När Jag Dansar)” Skivan släpps digitalt den 31:e mars och på vinyl den 7:e april.

Idag släpps första singeln från albumet. “Stiger upp” är en indierockpärla med en kombination av en skev men statisk känsla samt explosiva urladdningar. Detta genomsyrar hela Sista Bossens sound och låtskrivande. Om man ska beskriva gruppen är man inte helt ute och cyklar när man säger att de befinner sig någonstans mellan Norrmännen Honningbarna och Svenska rocklegenderna Bob Hund. Frontmannen Thomas Öberg i det sistnämnda bandet har liknat Sista Bossen med den mystiska skånska popduon Philemon Arthur and The Dung, som även har varit en stor inspiration för Bob Hund. Sista Bossen skriver texter som går från det vardagliga till det surrealistiska och musik som blandar hetsig punkrock med psykotisk indie på ett anarkistiskt, ohögtidligt och, allt som oftast, humoristiskt sätt. Sista Bossen är därmed också i samma liga som tidigare Crunchy Frog band som Beta Satan och Tothe International.

Signingen av Sista Bossen markerar ännu ett kapitel i Crunchy Frogs kärleksaffär med den svenska, och särskilt Malmös musikscen. Crunchy har genom åren stolt levererat välrenommerade konstnärer som Jenny Wilson, The Mopeds, First Floor Power, 1/4 svenska The Tremolo Beer Gut och snart också Eggstone.

Kollektivet, Plan B och Sista Bossen
Just Eggstone är intressanta att nämna för att de på 90-talet satte Malmö på den musikaliska världskartan med deras “Tambourine studios” och “Vibrafone Records”. Arvtagaren som kulturell katalysator i Malmö måste sägas vara undergroundklubben Plan B. Klubben drivs av samma personer som startade Kollektivet Records som jobbar med band som ”Stella Lugosi”, ”I Am Super Ape”, ”Nova Blast” med flera, och som uppmärksammats mycket i medier pågrund av sina kreativa sätt att sprida musik.
Sista Bossen är ett av de många band och kreativa själar som hjälper varandra med att ordna konserter, fester och spelar in skivor, videos i, och omkring Plan B:s källare på Norra Grängesbergsgatan i Malmö.
Plan B är ett konsertställe för band att spela på, en skivbutik, en studio men framförallt ett gräsrotsnätverk baserat på idealism, kreativitet och DIY attityd. Kulturföreningen fyller en lucka i Malmös kulturliv både över och under jord och har sedan starten hösten 2015 haft över 200 band som spelat på deras scen. Plan B har nu mer än 10.000 engagerade medlemmar och fortsätter ständigt att växa.

Jesper “Yebo” Reginal, daglig leder af Crunchy Frog:

“Vi har gået og lyttet på Sista Bossen i nogen tid og luret på det her kraftcentrum, som Plan B er. Hørte om det fra alle mulige kilder, og gik i dialog med primus motor Carlo Emme omkring muligheden for at samarbejde med Kollektivet om Sista Bossen. Både bandet og label syntes om idéen, og efter et par møder og tre milliarder e-mails er vi sgu begejstrede og stolte over at få mulighed for at sætte vores spröde logo på Sista Bossens kommende LP og hjælpe med at bringe dem og dermed hele energien fra Plan B ud til et større publikum i hele Skandinavien, og hvorfor ikke videre endnu?”

Carlo Emme, småfifflare på Kollektivet Records / Plan B
“Jag spenderade mina tonår med att försöka att komma på vad jag skulle göra när jag var 30. Jag drömde om att jag skulle bli en astronaut, politiker eller en Pizzabagare. Några år senare sov jag på en soffa i ett kollektiv. De som bodde där spelade en låt med sitt band och i den stunden vändes min värld upp och ner och jag bytte riktning totalt. Jag bokade Sista Bossens första spelning och nu sitter jag här och inte ångrar en sekund sen den där dagen i kollektivet.”

Sista Bossen
“I “Stiger upp” gör vi ett tillfälligt avbrott från barnprogramsgrungen och ger er en låt med ihärdig trummaskin och ambient glitter. Vi har byggt den på ett klassiskt lego-manér av klossar med olika storlek som ihopsatta på fel sätt bildat något rätt. Nu är du den jobbiga kompisen som sparkar i sönder det vi har byggt för att sno alla bitar och bygga något eget.”

“Stiger Upp” udkommer digitalt den 24. februar.

Link meget gerne til “Stiger Upp” på disse platforme:

Spotify: https://open.spotify.com/album/1GnVkOfL3biFvpdl6TUIut

iTunes: https://geo.itunes.apple.com/dk/album/stiger-upp-single/id1204443509?mt=1&app=music

Herefter fyres singler af som fra et maskingevær (yderligere 3 stk.) op til den digitale albumrelease den 31. marts.

Tjek bandets live chops her: https://youtu.be/2mDPDDrEBGk

Sniglyt på hele albummet her: 
https://soundcloud.com/crunchy-frog/sets/sista-bossen-titta-inte-pa-mig-nar-jag-dansar/s-Zkh4n

Hold ørene stive og inboxen åben. De vil høre nærmere.

Crunchy Frog, Kollektivet Records og Sista Bossen

© Playground Music

print

Våra samarbetspartners