THE XX, Forum, Köpenhamn den 10 februari 2017

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Innan the xx intog scenen på ett i stort sett utsålt Forum, vilket innebär 10.000 i publiken lät de förbandet i form av Washingtontjejen Kelela värma upp publiken. Hennes musik känns som en experimentell industri soul eller något – hursom väldigt udda men det är tydligen nån sorts remix r&b enligt Kelela själv. Kelela presenterade sig själv väldigt ärligt “Hi I’m Kelela and you don’t know who the fuck I am”. Ok gillar man club r&b så gillar man Kelela.

Själv var jag väldigt förvånand över den enorma publikhavet när väl trion The xx intog scenen. Gruppen drog i gång med Dangerous från senaste plattan I See You. I övrigt så delade gruppens grundare Oliver och Romy på de vokala insatserna. Gruppens scennärvaro är väldigt återhållsam och bjuder inte på mycket mellansnack men Oliver nämnde att det var inte allt för länge sedan de spelade på Vega varpå han bad ljusteknikern lysa upp arenan för att ta en bild av den massiva publiken. Scenen bestod av ett antal höga roterande speglar vilket kändes lite annorlunda. I slutet av konserten fick DJn Jamie Smith även känd som Jamie xx även framföra sin solosingel Loud Places.

Bandet:
Romy Madley-Croft – Sång, gitarr
Oliver Sim – Sång, bas
Jamie Smith – Beats, MPC, production

Skriven 2017-02-11

print

Våra samarbetspartners