MORGAN

Klicka på bilden, för att se hela bilden

FAKTA
Sci-Fi. USA, 2016
Regi: Luke Scott
I rollerna: Rose Leslie, Kate Mara, Jennifer Jason Leigh, Anya Taylor-Joy, Paul Giamatti, Boyd Holbrook, Toby Jones, Sam Spruell, Chris Sullivan, Jonathan Aris, Vinette Robinson, Charlotte Asprey
(Fox)

BETYG: TVÅ

Science Fiction-genren har bjudet på en hel del den senaste tiden förutom Star Wars har vi ju sett Arrival och Passengers nyligen på bio för att nämna några. Frågan om artificiellt liv är också återkommande, senast i den suveräna Ex-Machina.

Nu är det så dags för Morgan, som aldrig gick upp på bio här i Sverige. Denna thrillerliknande berättelse handlar om den syntetiskt tillverkade tjejen eller henen Morgan. Morgan är ju ett dna-experiment som lyckades på sitt 3:e försök och hen är ett snabbväxande artificiell liv som nu är inne på sitt 5 år.

Hur som börjar Morgan (Anya Taylor-Joy) nu uppvisa ett beteende där hen flippar ut under press och blir våldsamt. Personalen på laboratoriet som blivit en del av Morgans dagliga liv förstår inte vad som gått fel. För att komma till rätta med problemet kallas Lee Weathers (Kate Mara) en av företagets riskhanteringskonsulter in.

Under filmen ställer man sig en hel frågor som: Vad är Morgan egentligen? Är det ett drama, thriller eller vad?

Filmen är regisserad av Luke Scott som är den legendariske regissören Ridley Scotts son, Ridley har förövrigt varit med och producerat Morgan.

Extra materialet är ganska tunt bara lite bortklippta scener, trailers och bildgalleri men det innehåller en väldigt bra mini dokumentär om vetenskapen bakom genetekniken i filmen och kortfilmen Loom som kan ses som en föregångare till Morgan och den var om än bättre än själva filmen.

Skriven 2017-02-05

print

Våra samarbetspartners