RINGS

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: F. Javier Gutiérrez
I rollerna: Bonnie Morgan, Aimee Teegarden, Laura Wiggins

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-02-03

Tänk att det har hunnit gå 15 år sedan Hollywood satte tänderna i Hideo Nakatas skräcksuccé “Ringu” (1998) och gjorde den till sin egen, med ännu större framgång naturligtvis. Filmen var ett lyft för genren och levde högt på sina psykologiska undertoner och inte bara effekter i parti och minut, även om sådana givetvis inte saknades.

I centrum stod en gammal hederlig videobandspelare och en tejp man skulle undvika att se om man ville vara kvar i levande livet. I princip kör man storyn ett ärovarv till och antyder att det är dags att avslöja vem den lilla flickan som spred död och pina på tejpen var. Jodå vi får en förklaring men det hindrar inte att vägen ligger öppen för många fortsättningar ån.

Rings är fortfarande en gedigen skräckis med bibehållen identitet som legitimerar sina effekter och sprider den där obehagliga känslan av mörkrets hemligheter som är ryggraden i en rysare. Gillar ni genren i allmänhet och Rings sviten i synnerhet blir ni inte besvikna.

skriven 2017-02-01

print

Våra samarbetspartners