RESIDENT EVIL: THE FINAL CHAPTER

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Paul W.S. Anderson
I rollerna: Milla Jovovich, Ali Larter, Iain Glen, Ruby Rose, Eoin Macken

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-02-03

Milla Jovovich är tillbaka som Alice, sin zombieslaktande tuffa brud i tajt förpackning. För själtte – och tro det eller ej – sista gången, sägs det även om slutbilderna öppnar för ännu en uppföljare. Fast den som lever får se. Annars knyter ständige regissören Paul W.S. Anderson i och för sig ihop alla de lösa trådarna på ett tämligen tillfredsställande sätt denna gång. Om inte anna rätas frågetecknena ut medan Alice själv hittar någon form av frid innan eftertexterna börjar rulla.

Handlingen tar föga förvånande vid där föregångaren Retribution slutade. Således väntar det sista slaget om mänsklighetens vara eller inte vara för Alice. Men det ser förstås illa ut, bara knappt femtusen människor finns kvar i hela världen. Samtidigt visar sig det onda världsomspännande Umbrella Corporation ha en än mer djävulsk plan än vad någon någonsin hade kunnat fantisera om. Enda hoppet för Alice och hennes team att rädda människan är ett antivirus som kan spridas för vinden. Problemet är bara att motgiftet ifråga finns gömt någonstans i multijättens eget Fort Knox, The Hive.

För alla som i likhet med undertecknad följt denna franchise från början är det rätt uppenbart att Anderson gjort vad han kunnat för att avsluta serien ”with a bang”. Tro mig, den manusskrivande regissören har alldeles säkert försökt toppa alla föregångarna. För en sak är säker; The Final Chapter artar sig omgående till att vara den mest actionspäckade filmen i serien. På många sätt framstår den som en slags Greatest Hits på allt det publiken bjudits på hittills. Det betyder kanske inte att det här är den bästa delen i serien, de ryckigt klippta fightingsekvenserna kunde jag till exempel varit utan.. Fast ändå, det brutala zombiegodet i sparka stjärtförpackning får väl sägas levereras oavsett vilket, och det är ju inte det sämsta.

skriven 2017-01-30

print

Våra samarbetspartners