MIN ARABISKA VÅR (Inhebek Hedi)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Mohamed Ben Attia
I rollerna: Majd Mastoura, Rym Ben Massaoud, Sabah Bouzouita

BETYG: TRE
PREMIÄR: 2017-01-27

Hedi (Majd Mastoura) lever sitt liv genom sin familj och fästmö som mer eller mindre suger musten och livslusten ur honom. Måhända är levnadsförhållandena annorlunda i Tunisien men det finns säkert miljoner motsvarigheter till Hedi i andra kulturer. Även på jobbet tillhör Hedi de som saknar framåtanda och armbåge så framgångarna lyser också här med sin frånvaro.

Nu står han inför sitt bröllop som hans auktoritära mamma och dominerande bror lägger pussel med. Flickvännen är nöjd och belåten bara med att bli gift, få barn och platsa i den sociala ritualen som är ett måste i deras kretsar. En dag springer Hedi av en tillfällighet på Rym en något äldre dansare som tar honom med storm och väcker känslor som han inte trodde han hade. Rym är självsäker och van att röra sej mellan flygplatser och nu känner Hedi att han också vill pröva sina vingar. Relationen är intressant med Ryds glöd och livsglädje i kontrast till den velige och ibland nonchalante Hedi som trots de nya känslor som gjort avtryck i hans liv inte riktigt kan få ordning på tillvaron.

Att man ofta sitter och blir irriterad på honom inte minst i upplösningen är bara en merit för rollens framförande. En högst sevärd film som sätter fräsch prägel på ett urvattnat tema.

skriven 2017-01-25

print

Våra samarbetspartners