THE CURE, Forum, Köpenhamn den 14 oktober 2016

Klicka på bilden, för att se hela bilden

The Cure hade valt den relativt okända skotska gruppen The Twilight Sad att öppna för dem under hela deras 2016 European Tour. Var ju tvungen att kolla in dem på Spotify innan och de lät faktiskt inte alls illa, ska försöka hålla koll på dem även i framtiden. De hann spela ungefär 7 låtar.

Kvällens konsert var slutsåld sedan länge dvs det var drygt 10.000 förväntansfulla själar som slutit upp och det var både unga och äldre fans som fått tag i guldklimparna.

Vågar väl knappt skriva när undertecknad köpte sin första Cure-platta och såg dem live första gången nåt år senare men tiden mellan den senaste gången och idag känns också väldigt lång.

Det blev en marathon konsert inte riktigt i Springsteens klass men bra nära. Tror det blev nästan tre timmar inklusive tre väldigt korta pauser.

Robert Smith och bandet som numera har Bowies gamla radarpartner från 90-talet och Tin Machine kollaboratören Reeves Gabrels på gitarr. Reeves är förvisso inte helt okänd för The Cures fans, många kommer nog ihåg att han gästspelade på singeln Wrong Number.

På tal om låtar som måste man undra över just hur många låtar bandet repat in för set listan. Låtvalet och spelordning ändras tydligen varje kväll och likväl hinner bandet med ett 30-tal låtar. Det är verkligen en varierande blandning av stora hits, mindre hits och albumspår som besökaren erbjuds. Självklart återfanns de mest kända hitsen Friday I’m In Love, Just Like Heaven, Close To Me och Boys Don’t Cry. Själv saknade jag bara Cut Here och Killing An Arab men den sistnämnda kanske inte är så populär i dagens läge.

Robert Smith är väl inte de stora gesternas man utan står väl mest still och är väldigt fåordig med mellansnacket men vad spelar det för roll när rösten är så välbehållen som den är.

http://www.setlist.fm/setlist/the-twilight-sad/2016/forum-kobenhavn-copenhagen-denmark-5bfd7754.html

Skriven 2016-10-15

print

Våra samarbetspartners