DYNAZTY, Rock Stage den 18 augusti (Malmöfestivalen 2016)

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Den melodiska rocken av den klassiska sorten lever i alla dess former här i landet. På senare år har alltfler band anammat genren, och det är Dynazty ännu ett exempel på. Dessvärre har Stockholmarna fortfarande ännu inte fått det där viktiga genombrottet de suktar efter, men nya och tillika femte albumet Titanic Mass utgör oavsett vilket ännu ett gott styrkebesked.

Något som för övrigt även detta gig på Rock Stage gjorde. Inte helt överraskande kanske. Vid det här laget har Dynazty en gedigen samling arenaanthems, som om det nu fanns någon rättvisa borde framföras på betydligt större scener än Rock Stage. Sådant som The Beast Inside och powerballaden I Want to Live Forever var typiska exempel på kvintettens låtskrivarförmåga. I egenskap av liveband levererar de för övrigt överlag godset. Sedan bjöds man kanske som helhet inte på någon renodlad knock denna kväll, men ambitionen och potentialet att nå högre höjder finns där onekligen.

Fast jag kan förstås undra varför man hade valt att lägga in ett rätt poänglöst trumsolo halvvägs in i giget när det nu bara var en timme långt. Eller snarare kort. Svara på det den som kan.

skriven 2016-08-18

print

Våra samarbetspartners