MIKE AND DAVE NEED WEDDING DATES

Klicka på bilden, för att se hela bilden

Regi: Jake Szymanski
I rollerna: Anna Kendrick, Zac Efron, Aubrey Plaza, Adam Devine

BETYG: TVÅ
PREMIÄR: 2016-07-25

De två iq-befriade bröderna Mike och Dave Stangle (Zac Efron och Adam Devine) är partyprinsar, de gör varje fest oförglömlig och får varje deltagare att dra på smilbanden. Tycker de i alla fall. Men familjen är av annan åsikt och när deras syster ska gifta sig ställer pappan ett ultimatum. De måste hitta varsin bröllopsdate, annars får de inte följa med till Hawaii där bröllopet ska äga rum. Sagt och gjort. Bröderna lägger upp en annons på Craigslist där de efterlyser två trevliga tjejer som de kan ta med till paradisön. Här någonstans dyker Tatiana och Alice (Aubrey Plaza och Anna Kendricks) upp, två charmiga vänner som så fort de landat på ön låter sina riktiga jag komma fram.

Zac Efron är både duktig och gullig i rollen som pantad loser med gott hjärta och Anna Kendricks matchar honom. Men Mike and Dave need wedding dates är en förutsägbar film som backar totalt för finlir. Som så ofta med dessa amerikanska komedier bjuds det lite för mycket på lite för grova skämt och enkla pinsamma scener (någon sorts sexuell akrobatmassage, ett bråk bakom draperier där det som avslöjas såklart hörs för alla framför draperiet). Man får exakt det man förväntar sig. Utom på en punkt. För att vara en typisk slafsig Hollywoodkomedi får Tatiana och Alice nämligen ovanligt mycket utrymme. De är faktiskt snäppet värre än bröderna Stangle när det kommer till att vara struliga och ohämmade. De röker på, bjuder bruden på ecstasy och åker hellre fyrhjuling än simmar med delfiner och är av någon outgrundlig anledning onormalt duktiga på det. Brudar som är som killar är inget ovanligt men sällan porträtterat i den här genren, där tjejer snarare är biroller som är till för att lyfta killarna. Kanske börjar det gamla konceptet som så länge varit i behov av förändring luckras upp.

Matilda Arborelius
skriven 2016-07-25

print

Våra samarbetspartners